Dekoracija povrćem

enterijer.ba
Dekoracija povrćem


Kreativna veza između prirode i hrane, a u službi dekoracije može da stvori izuzetno zanimljive “oblike” dizajna stola ili pojedinih dijelova enterijera. Neočekivano lijepi aranžmani nastaju sa samo malo mašte i truda.Dekoracija povrćemDekoracija cvijećem je od davnina poznata kao jedinstvena, bez koje su bilo kakva dešavanja, prijemi i uljepšavanja enterijera nezamislivi. Međutim, novi trend kombinovanja povrća sa cvijećem stvara impresivne aranžmane koji oduzimaju dah. Luk, paradajz, tikvica, kupus, mahunarke – u dekoraciji izgledaju jedinstveno i krajnje originalno.

   Zimska sezona

Dekoracija povrćemListovi ljubičastog kupusa raspoređeni po stolu u jednostavnim staklenim čašama izgledaju veoma elegantno. Također i kombinacija dostupnog cvijeća sa listovima mladog luka može da stvori vrlo otmjenu atmosferu za stolom.


Zelena rapsodija

Dekoracija povrćemVeliki listovi kelja i karfiola sa svojim zeleno-bijelim nijansama odličan su izbor za dekoraciju sa bijelim sezonskim cvjetovima manjih dimenzija. Postavljeni u hodniku pored ulaznih vrata ili u dnevnoj sobi na komodi – odličan su način da se naglasi elegantan enterijer


Boje patlidžana

Dekoracija povrćemJedinstvena boja patlidžana može da bude sjajna inspiracija za dekoraciju stola za više osoba. Poslužit će i kao osnova za jedinstvene vesele aranžmane sa vedrim nijansama proljetnog cvijeća ili jesenjih ruža.

Biljni akvarij

Dekoracija povrćemDekorisati ukrasne tegle mahunama u zelenoj boji i ljubičastim raskošnim cvjetovima, znači imati centralni stolni aranžman koji mami poglede. Umjesto ljubičastih tonova i roze i bijeli cvjetovi mogu da izgledaju odlično.


Šarene mahunarke

Dekoracija povrćemVelike staklene vazne odlična su osnova za bukete ispunjene dalijama i šarenim mahunarkama. Roze i ciklama nijanse ovakvog aranžmana pametan su izbor za veliki švedski stol. Veoma dekorativno, a sama vazna ne zauzima mnogo prostora.

Mješoviti “cvjetni” ukras

Dekoracija povrćemOvakvi neobični oblici aranžmana nastaju kombinacijom karfiola – cvjetače, čiji sam oblik podsjeća na prirodni buket. Veoma šarmantan izgled na stolu potpomognut je dekorativnim papričicama.

Proljetna sezona

Dekoracija povrćemOvakva divna strukturno-dekorativna tvorevina nastala je uz pomoć zelene salate, graška i zelene paprike. Na bijelom stolnjaku aranžman izgleda veoma svježe i može da sadrži još neke vrste koje se nađu pri ruci.

Vertikalni buket

Dekoracija povrćemU jednostavnim vaznama može se napraviti vertikalni buket gdje se cvjetovi smjenjuju sa prazilukom. Potrebno je izabrati visoke cvjetne stabljike i očistiti praziluk da bi sve izgledalo besprijekorno.

Atraktivna kombinacija

Dekoracija povrćemIntenzivno crveni gerberi su smisleno i atraktivno ukombinovani sa pravougaonim staklenim posudama koje u svojoj unutrašnjosti kriju zelene i crvene papričice. Odličan način kako naglasiti svedenost i enterijer modernog kupatila.
Izvor fotografija

www.atcasa.corriere.it
www.divinepartyconcepts.com

Izvor


Article viewed 18325 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak