Savršenstvo kupanja - nove generacije kada

enterijer.rs
Savršenstvo kupanja - nove generacije kada


Kada nam brzina svakodnevnice donosi brigu i stres, proizvođači sanitarije za kupatilo su nam ponudili da svoje probleme potopimo u najluksuznije kade sveta. Izaberite jednu od njih i prepustite se neponovljivom uživanju.Kada nam brzina svakodnevnice donosi brigu i stres, proizvođači sanitarije za kupatilo su nam ponudili da svoje probleme potopimo u najluksuznije kade sveta. Izaberite jednu od njih i prepustite se neponovljivom uživanju.Kade su  oduvek predstavljale sinonim za relaksaciju i uživanje. Potapanjem u kadu sa toplom vodom, bukvalno kao da potapate i svoje brige. Zato su savremene ideje i ekstravagantan dizajn učinili da one dobiju i još jednu, očaravajuću estetsku dimenziju.

Kreativne kade su jedan od najnovijih trendova što se tiče sanitarije za kupatilo. Mnoge kompanije se trude da zauzmu prvo mesto kada je o njenom dizajnu reč. Kompanija Sicis je dizajnirala kadu u obliku cipele sa visokom štiklom, jer se smatra da žene ipak više uživaju u opuštanju. Kako je i cipela jedna od stvari u kojima žene provode mnogo vremena, ideja o ovakvoj kadi je pravi bum današnjice.

Umetnički dizajn staklenih mozaik pločica donosi pravi luksuz kod mladih žena i devojaka. Dekoracija može da se menja od kade do kade, ali cvetovi su ipak najpopularniji. Pored ovakvih „ženskih“ kada postoje i ona malo više prilagodjene svačijem ukusu, ali su zadržale jedinstvenost mozaik pločica.

Oni koji zasigurno nisu zadržali standardan oblik kade jesu kompanija Ceramica Flaminia i dizajner Gilda Borgnini. Stvorili su veliku formu kvadratnog oblika sa tankim linijama. Jedna od dobrih karakteristika ove kade jeste da vam ne treba nikakva zavesa za tuširanje, zbog zakrivljenih strana. Postoji u beloj, plavoj, crvenoj i boji peska.

Posebnost livenih kada je ostala kao nekad, ali u drugačijem dizajnu. Nekada su to bile jednostavne izlivene „posude“  za kupanje, sada one predstavaljaju pravo uživanje. Prednost ovih kada je u tome što toplu vodu zadržavaju veoma dugo i zato vam pružaju dugo opuštanje.

Možete biti sigurni da Wirpool - ova kada nudi jedinstveno uživanje u staklenoj kadi nove generacije. Jedinstveni dizajn koji je postignut  visokokvalitetnim staklom Pilkington i nerđajućim čelikom. Ovo je definitivno kada sa stilom koja daje senzualnost svakom kupatilu. Jedna od mogućnosti da postignete glamurozan izgled vašeg kupatila jeste da izaberete jednu od najpopularnijih kada od drveta. Ne samo što su izrađene od prirodnog materijala nego i pružaju jednistveno uživanje ispuštajući miris eteričnih ulja koje drvo sadrži.
Ako ste mislili da je ovde kraj dizajnerskim rešenjima - prevarili ste se. Jedna "brza" kada potiče od dizajnera Tetsuya Nakamura. On je ovu kadu napravio u premium seriji od ojačanih plastičnih vlakana, a šare je iscrtao tečnim plastičnim bojama kako bi dobio na osećaju brzine.
Kade izrađene od vulkanskog kamena i ametista procenjuju se na jedne od najskupljih kada sveta. Neki ljudi veruju da je ovakvo kamenje ima lekovitu sposobnost, a to je važan faktor koji određuje cenu.
Ako ste se posle svega zapitali koliko sve ove kade koštaju? Reći ću vam da  su one prava sitnica u odnosu na najskuplju kadnu na svetu koja je od prirodnog kristala. Izrađena je od komada kristala koji je težio deset tona, pronađen u jednom amazonskom basenu u Brazilu. Transportovan je u Italiju i tamo je obrađen u jedinstvenu kadu. Njena cena, pre nego što je prodata je bila 790 000 dolara.

Izvor


Article viewed 5014 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak