Glamur u domu

sredidom.com
Glamur u domu


Ljubitelji glamura već znaju da prepoznaju ovaj stil uređenja enterijera. Zapravo, on se ne može nazvati stilom, jer je skup pojedinih odlika nekoliko različitih stilova. Njihovim spajanjem nastaje ovakav rezultat gde su bogatstvo i raskoš konačan rezultat.Kada se koloritno hladan prostor ukrasi raskošno izrađenim i oblikovanim nameštajem, i kada mu se dodaju detalji koji šljašte, svetlucaju, koji izgledaju skupo i bogato, kada su svi oblici ovde prenaglašeni, nastaje glamur. To može biti kombinacija srebra, zlata, krzna, perja, kristala, šljokica, pliša, bisera, svega onoga što se uglavnom pojavljuje u malim količinama.

Izvor: Casa Imperio

Izvor: Shakinstyl

Izvor: Fournimagazin

Dovesti ovakve materijale do savršene kombinacije kako bi nastala raskoš je prava umetnost. Veoma je mala granica između glamura i kiča i stoga treba voditi računa o umerenosti i držati se devize: „manje je više“.

Izvor: Blog

Izvor: Dobel

Izvor: Pitut

Jasno je da ako se u prostoru naglašavaju sjajni predmeti, boje će biti potpuno izbačene kako ne bi nastao haos. To je odmeravanje i stvaranje glamura. Odsustvo boje naglašava bogate teksture, različite materijale, oblike dovodi do izražaja i čitav prostor pretvara u čulni. 

Izvor: Pitut

Izvor: Luxurylaunches

Izvor: Creamylife

Svaki deo ovakvog enterijera se može „čitati“ rukama i dodirom, jer je ovde nameštaj izražen teksturom rezbarenog drveta, mekog krzna, svetlucavih stakalaca, tapacirane kože.


Izvor


Article viewed 3476 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak