Tako originalno pročelje još niste vidjeli

magazin.net.hr
Tako originalno pročelje još niste vidjeli


Arhitekti vijetnamske tvrtke Vo Trong Nghia nedavno su dovršili modernu kuću u Ho Ši Minu koju su uredili za tridesetogodišnji par i njihove majke, a riječ je o četiri metara širokoj i 20 metara visokoj zgradi u obliku cijevi.



Stacking Green od ostalih se građevina u blizini ističe svojom originalnom fasadom koja sadrži veliki broj terasa punih zelenila.

Prednji i zadnji dio fasade u cijelosti se sastoje od slojeva betonskih plantažica koje su poduprte dvama bočnim zidovima. Zanimljivo je da ova zgrada sadrži iznimno malo pregradnih zidova kako bi se interijer činio što prostranijim i kako bi se iz svakog kutka pružao pogled na zelenu fasadu.

Prirodna ventilacija kroz raslinje i strop, koji je na dva mjesta kroz sve katove staklen, dopušta velik protok prirodne svjetlosti i svježeg zraka, zbog čega je ušteda energije velika.



Zbog ovih ekoloških pristupa, uređenje ove građevine temeljio se na bioklimatskim načelima tradicionalnih vijetnamskih kuća. Ova zgrada sa zelenom fasadom i vrtom na samom krovu obitelj koja ovdje živi štiti od zagađenja, buke i pretjeranog sunčevog svjetla.















Izvor


Article viewed 3345 times



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak