Zašto treba da ujutru namestite krevet

smedia.rs
Zašto treba da ujutru namestite krevet


Priznajte da poslednja stvar koju ujutru želite da uradite je da namestite krevet. Ipak, to bi trebalo prvo da uradite.

Ušteda vremena - Iako vam se čini da gubite dragoceno vreme nameštajući krevet upravo je suprotno. Ako je krevet namešten, nećete želeti da se vratite da odremate još pet minuta i zbog toga zaista i zakasnite. Teži deo je da ustanete iz kreveta i da ga namestite pre nego što odremate i uspavate se, ali to je na kraju ipak samo stvar navike.

Novac - Kupili ste lepe i skupe prekrivače za krevete i ako ih nikada ne zategnete samo ste bacili novac na njih.

Izgled - Možda mislite da ionako niko osim vas ne ulazi u spavaću sobu ali ako želite da se osećate prijatno i da vidite svu lepotu sobe u koju ste uložili trud, onda prosto morate da napravite krevet.
Čistoća
- Ne samo da nenamešten krevet izgleda neuredno, već u njga upada prašina i ostale nečistoće tokom dana ako nije prekriven, savetuje Stylelist. Istovremeno, mnogo vam je lakše da pospremite ostatak sobe ako namestite krevet.

Više namena - Osnovna namena kreveta je svakako odmaranje i spavanje, ali ako je namešten, može da vam posluži i za druge stvari. Možete na njemu složiti odeću ili spustiti nešto. Sve je to lakše ako krevet nije raskupusan.

Nagrada - To je prva stvar koju ste uradili ujutru. Možda je to zaista sitnica ali je svakako posao manje. Upravo zbog toga možete da se osetite samouvereno i da vam zbog toga bude lakše tokom ostalih aktivnosti. A, svakako nema lepšeg osećaja nego da se posle napornog dana udobno smestite u zategnuti krevet.

Izvor


Article viewed 4170 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak