Dekorišite svijećama

enterijer.ba
Dekorišite svijećama


Svijeće u prostor unose energiju vatre, što potiče strast te pomaže u privlačenju pažnje. Upaljene svijeće unijet će dašak romantike u vaš dom, a na visokim svijećnjacima djelovat će vrlo elegantno.Odgovarajućim odabirom svijeća vaš dom može odisati opuštajućom atmosferom. Poredane svijeće unutar kamina djeluju vrlo učinkovito za opuštanje.

Također, možete uživati u kupatilu osvijetljenom samo svjetlošću svijeća. Ogledalo, kao podloga za svijeće, povećat će količinu svjetlosti i djelovati vrlo efektno.

 

Treperava svjetlost i intimnost

Kombinacijom komplementarnih boja svijeća možete postići zanimljiv ugođaj. Također, boje možete birati tako da odgovaraju trenutnom godišnjem dobu. Svijeće možete postaviti u kombinaciji sa cvjetnim aranžmanima, materijalima iz prirode, ili pojačati njihovu privlačnost blizinom tkanina odgovarajućih boja.

Uz pomoć svijeća jednostavno je i miris unijeti u dom. Birajte jedan omiljeni miris ili upalite nekoliko svijeća sa jedinstvenim eteričnim uljima u različitim dijelovima stana. Njihova treperava svjetlost i miris donose dozu intimnosti i opuštajuće atmosfere.

Plutajući plamen

Ne zaboravite ni svijeće za jednokratnu upotrebu. Smjestite ih u staklenu vaznu, teglu ili običnu čašu napunjenu vodom i neka plutaju po površini stvarajući tako jedinstven, umirujući odsjaj u vodi.


Obratite pažnju na sigurnost u domu

Potrebno je naglasiti da je svijeća savršen dekorativni efekat kada je u vašem nadzoru. Evo nekoliko savjeta koji se odnose na njihovo korištenje u domu:

1.    Izbjegavajte mirisne svijeće uz obrok. Neki ljudi su skloni alergijskim reakcijama, te je ponekad bolje izbjeći miješanje arome iz hrane sa mirisom svijeće.

2.    Ne ostavljajte svijeću da gori van vašeg vidokruga i ne izlazite iz kuće dok ne provjerite da li ste ih sve pogasili. Jedan trenutak nepažnje može skupo da košta.

3.    U dekoraciji je bitno da veliki svijećnjaci ne ometaju razgovor ili večeru koja se vodi za stolom. Premjestite svijećnjak u ugao stola kako nikome ne bi smetao u komunikaciji. Isto važi i za visoke cvjetne aranžmane.


Izvor


Article viewed 5940 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak