Budilnik koji vam neće dati da spavate

smedia.rs
Budilnik koji vam neće dati da spavate


Inženjer iz grada Haboken, u američkoj državi Nju Džersi, konstruisao je budilnik koji bi trebalo da probudi i najupornije spavalice i onemogući ih da "varaju" pritiskanjem dugmeta za odloženi alarm (snuz)

Pol Samat konstruisao je budilnik koji vas primorava da, ukoliko želite da isključite neprijatan zvuk alarma, morate da ustanete do kuhinje ili kupatila i tamo na posebnom brojčaniku, poput onog na telefonima, ukucate važeći datum.

To je jedini način da se isključi dosadni alarm koji zvuči kao zvono na hotelskim pultovima. Na Samatovom budilniku onemogućeno je isključivanje alarma kako se približava vreme za njegovo oglašavanje i ne postoji dugme za odlaganje alarma.

Samat, inače pronalazač koji radi na Institutu za tehnologiju Stivens, kaže da se odlučio da napravi takav budilnik pošto je i sam spavalica i teško ustaje iz kreveta ujutro kad se oglasi alarm.

Samat, ipak, priznaje da postoji još jedan način da se utiša njegov budilnik. "Možete ga razbiti", kaže ovaj 25-godišnji pronalazač.

Izvor


Article viewed 2279 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak