Trpezarija za porodičnu sreću

enterijer.ba
Trpezarija za porodičnu sreću


Najbolje mjesto za trpezariju je u sredini doma, jer se time pojačava njen značaj za domaćinstvo.Kad je trpezarija u središtu doma, porodica ostaje na okupu i netaknuta. Međutim ako je suviše blizu glavnih ulaznih vrata to može da se odražava negativno na bogatstvo porodice.

Trpezarija je prostorija u kojoj se porodica okuplja, zato ona određuje ukupnu porodičnu sreću i utječe na način na koji se članovi porodice međusobno odnose. Trpezarija, također, utječe i na sposobnost porodice da stvara i održava svoju sreću i bogatstvo.


Ne smije se sučeljavati sa vratima toaleta

Raspored u trpezariji nikad ne bi trebalo da bude takav da se stol za ručavanje sučeljava s vratima toaleta, jer će to stvarati zdravstvene probleme. Ako je vaša trpezarija upravo tako postavljena, pokušajte da sakrijete toalet iz vidnog polja uz pomoć zavjese, paravana ili neke druge optičke pregrade.

Trpezarije bi uvijek trebalo da se nalaze na višem dijelu od dnevne sobe, ili da su na istom nivou. Kad dom ima više nivoa, uvijek se smatra povoljnijim da se trpezarija locira na viši nivo.


Stol za ručavanje


Pri odabiru stola za ručavanje, obratite pažnju da ima dovoljno veliku površinu. Veliki stolovi stvaraju bolji Feng Shui od manjih. Stolovi za ručavanje mogu da budu od drveta ili stakla, kružni ili pravougaoni. Ako su okrugli najbolje bi bilo da stoje na jednoj velikoj i čvrstoj nozi. To je zato što se vjeruje da stol tada podsjeća na drvo bogatstva, koje za Kineze predstavlja simbol sreće.

Kada stol za ručavanje može da se vidi s ulaznih vrata doma, morate da stavite neku pregradu kako bi se to onemogućilo. U suprotnom, novac simbolično otječe napolje i porodica će ubrzo ostati bez svog bogatstva.


Izvor


Article viewed 6060 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak