Top 5 lustera za dnevni boravak

enterijer.ba
Top 5 lustera za dnevni boravak


Kao i u izboru svih detalja za dom, i u izboru lampe ili lustera potrebno je prvo razmotriti sopstveni ukus, a potom razmisliti o željenom stilu doma.Izabrati luster u skladu sa ostatkom enterijera ili napraviti potpuni kontrast u stilu – jednostavno zavisi od utiska koji želi da se postigne.

O važnosti osvjetljenja u stanu i o postizanju različitog ambijenta sa njegovom promjenom, piše se veoma često. Savršen ambijent, kao i atmosferu u željenim trenucima, nemoguće je stvoriti bez dobrog i kvalitetnog osvjetljenja. Obraćajući pažnju na trenutne trendove u oblicima, bojama i dizajnu generalno, predstavljamo pet lustera koji pristaju različitim stilovima enterijera.

 

Stil dostupan prosječnom džepu

Ukoliko postoji šansa da se kupuje u Ikei, onda je ovaj „classic style“ luster odlična solucija za estetske korekcije u enterijeru. Njegov izgled podsjeća na artičoku ili šišarku, a zanimljiva je kopija lustera dizajniranog 1958. od strane Poula Henningsena. Uklapa se u retro, moderne i enterijere sa nešto otmjenijim stilom.
Dodir glamura

Doza crne elegancije i glamura gotike savršena je za dramatične enterijere ili one koji žele da postignu jake kontrastne efekte u njemu. Izrađen od obojenog crnog stakla, odlično se uklapa u crno–bijele ambijente, kao i u stanove koji za temu imaju crnu ili se s njom planira staviti akcenat na centralni dio dnevne sobe.
Luster koji privlači pogled

Jednostavno elegantan, ovaj luster savršeno pristaje domovima sa egzotičnim stilom, kao što je marokanski. Za najbolje efekte preporučuje se da se okači nisko i na taj način maksimalno dolazi do izražaja. Njegove srebrne nijanse i sjaj stakla, najsnažniji utisak postižu uz nježne tonove – lila ili boja breskve.
„Gipsy“ stil

Za mladalačke ili vedre, eklektične domove – ovaj šareni luster je pravo osvježenje i idealan izbor. Kombinacija klasike baroka i ultramodernih materijala i boja, stvara neobičan ambijent kada se svjetiljke upale.


Svedena elegancija

Dodir modernog, elegantnog i svedenog stila - ovaj luster od poliranog hroma pruža na najjednostavniji način. Prikladan za većinu enterijera i boja u njemu, sa njim se teško može pogriješiti u izboru. Čista i lagana forma naglašava jednostavnost prostora u kojem se nalazi.Izvor


Article viewed 12499 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak