Ideje za kućni mini bar

enterijer.ba
Ideje za kućni mini bar


Mnogima je želja da u enterijeru imaju mali šank i zanimljiv bar u kojima će uživati sa prijateljima i porodicom. Ukoliko u stanu ipak ne postoji šansa da se ugradi šank, uvijek se može pribjeći zanimljivim idejama vezanim za alternativne kućne mini barove.Ukoliko volite druženja ili vam jednostavno predstavlja zadovoljstvo biti domaćin sa znanjem mućkanja različitih koktela – alkoholnih i bezalkoholnih, onda je mini bar pravo rješenje. Pokretni, statičan, smješten u staroj vitrini ili na točkićima, na polici pored prozora ili pored sofe – postoji mnogo maštovitih ideja koje mogu inspirisati i dati do znanja da uz malo mašte mini bar nije nikakva skupa investicija.


Dostupnost ”radne” ploče

Kada je dizajn mini bara u pitanju, dostupnost ploče na kojoj će se pripremati piće jedna je od osnovnih stvari o kojima se treba razmišljati. Dovoljno prostran, ali ipak ne prevelik je najbolje rješenje. Materijal od kojeg je izrađen trebalo bi da bude vodootporan, odnosno prelakiran zaštitnim lakom (ukoliko je drvo u pitanju) i da se lako čisti i održava.
Skladištenje

Da bi mini bar opravdao svoje ime, potrebno je da posjeduje bar malo prostora za skladištenje boca. Složene uspravno ili položene u specijalne proreze, bitno je da budu sigurno odložene kako bi sigurnost bila zagarantovana. Neki barovi posjeduju i bar frižider, što je odlično rješenje za pojedina pića koja se služe hladna.

Prostor oko bara

Posljednja, ali ne najmanje bitna stvar kada je mini bar u pitanju je svakako uživanje u njegovoj blizini. Potrebno ga je smjestiti u neposrednoj blizini stolica, sofe ili bilo kojeg prostora za sjedenje - tako će mini bar biti nadohvat ruke i omogućit će dodatno uživanje u druženju.Izvor


Article viewed 7545 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak