Kako odabrati dekorativni kamen

gradnja.rs
Kako odabrati dekorativni kamen


Popularan u medernim enterijerima, dekorativni kamen ne izlazi iz kruga jednog od najaktuelnijih materijala. Razni oblici, teksture i boje čine ga iskoristivim u skoro svim enterijerima.Pisali smo o načinu postavljanja i cenama dekorativnog kamena. Sada ćemo se osvrnuti na način njegovog odabira.

Mesto koje ste izabrali za postavljanje dekorativnog kamena uveliko diktira vrstu za koju se trebate odlučiti. U dnevnoj sobi, dekorativni kamen se postavlja na dominantnom zidu odnosno na zidu koji je vizuelno najistaknutiji. U ostalim prostorijama se ređe upotrebljava i na manjim površinama. U manjim prostorijama obavezno ga postavljajte u manje niše.

Ukoliko je soba prostrana, a zid na koji ga postavljate velike površine (iznad 8 m2) odaberite kamen krupnije strukture, boje koja će vam se uklopiti sa ostatkom nameštaja.

Rasprostranjeno je mišljenje da dekorativni kamen više odgovara prostranim prostorijama. Ovo ne mora da bude tačno jer ukoliko želite da imete deo ovog dekorativnog elementa u manjem stanu, savetujemo vam da se odlučite za kamen svetlije boje i što sitnije teksture. Ovaj kamen će se savršeno uklopiti u mali prostor.

 

 


Izvor


Article viewed 10416 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak