Kako sprečiti gubljenje toplotne energije

gradnja.rs
Kako sprečiti gubljenje toplotne energije


Da bi smanjili račune za grejanje ili rashlađivanje, najvažnije je izvesti dobru izolaciju spoljnjih zidova.Najviše energije se gubi preko zidova objekta: čak 35%. Važno je, takođe, dobro izolovati i krov jer se preko kojeg se gubi čak 25% energije.

Gubljenje znatne količine energije sprečićete i ugradnjom dobre stolarije. Na zameni vrata uštedićete oko 15% energije dok na dobro izolujućim prozorima oko 10%.

Ipak, najveći gubitnik toplote su zidovi. Oni se mogu izolovati postavljanjem izolacionog materijala između opeke i blokova ili direktno na spoljašnji zid.

Trajno rešenje izolacije koje se može izvesti i naknadno na postojeći odjekat je postavljanje demit fasade. Demit fasada može biti izvedena od gotovih ploča kamene vune.

Pogledajte tok pravilnog postavljanja demit fasade.

Ugradnjom ovog meterijala kao termoizolacije u vaš objekat smanjujete potrebe za grejanjem i hlađenjem. Takođe se štitite se od buke i požara.

Dobrom izolacijom i štednjom energije ćete brzo povratiti investiciju u materijal i doživotno povećavati komfor prostora i njegovu vrednost.

Kamene ploče za izolaciju spoljašnjih zidova proizvodi Knauf Insulation.


Izvor


Article viewed 2918 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak