Redizajn kantine nemačkog magazina Der Spiegel

gradnja.rs
Redizajn kantine nemačkog magazina Der Spiegel


Redakcija nemačkog magazina Der Spiegel nedavno je preseljena u nove prostorije u Hamburgu a redizajn kantine, koju je projektovao Verner Panton 1969. godine, uradila je grupa Ippolito Fleitz.



Ideja vodilja bila je reflektovanje “filozofije žurnalizma kao kulture dijaloga” a što je dovelo do rešenja u kojem preovlađuju – baš ono kako se i sam magazin zove – ogledala.

Plafon kantine obložen je od 4.230 krugova napravljenih od mikro-perforiranog aluminijuma koji reflektuju svetlo. Stolovi su postavljeni u prostoru u tri velike grupe kako bi pratili organsku formu osnove. Prostor je podeljen i rasvetom koja, zahvajućuji pažljivim odabirom boje, pravi pozitivnu atmosferu.

 



Izvor


Article viewed 1441 times



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak