Slamnati krevet iz snova

magazin.net.hr
Slamnati krevet iz snova


Kipar Nikola Faller i njegova međunarodna ekipa umjetnika i ove godine organiziraju koloniju i festival 'Slama'. U nizu skulptura zasigurno ćete uočiti i slamnati krevet. Njega i druge slamnate instalacije možete pogledati u parku pokraj osječke Tvrđe.Dorađene su i posljednje skulpture Slama festivala koji je nakon šest godina, ruralnu divljinu baranjskih njiva zamijenio za livadu osječkog gradskog parka.

Organizatori na svojoj stranici objašnjavaju da je tema ovogodišnjeg festivala mitska ptica Feniks (Žar ptica kako su je Slaveni zvali), koja se obnavlja kroz vatru i započinje novi životni ciklus dižući se iz pepela.

Naime, jer je ovo zadnja godina majanskog kalendara, zbog opće krize i najave Sudnjeg dana iz kršćanske Apokalipse umjetnici poručuju da ipak imamo i mogućnost de se poput feniksa temeljito promijenimo. Ili da legnemo na slamnati krevet.

Slama festival


U parku pokraj osječke Tvrđe odrađuju se posljednje skulpture uoči Slama festivala. Ranko Pecikozić i Goran OrgonasAnja Kraićek i Ana Dragić u parku pokraj osječke tvrđe uređuju skulpture

Izvor


Article viewed 5062 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak