Moderna rasvjeta kao s drugog planeta

magazin.net.hr
Moderna rasvjeta kao s drugog planeta


Moderna dizajnerska rasvjeta kao da je stigla s drugog planeta, a ipak se sjajno uklapa u prirodni okoliš. Na svjetlosti možete udobno sjediti, zasaditi je u vrt ili je ponijeti sa sobom u praktičnoj 'kantici.Prijenosne svjetiljke Roaming Light koje je Alberto BrogliatoDizajner Jose A. Gandia Blasco 'uhvatio' je fluorescentnu svjetlost u visokim difuznim lampama Pirámide od izdržljivog polietilena otpornog na visoke i niske temperature.

Neobične svjetlosne 'piramide' sjajno uokviruju staze i bazene, a prekrasno izgledaju i na plaži.

Lampe by Jose A. Gandia Blasco

Otporna plastika pokazala se dobitnom kombinacijom i u izradi prijenosnih svjetiljki Roaming Light koje je Alberto Brogliato osmislio za Plust. Moderna lanterna s RGB LED rasvjetom dostupna je u više boja, ima praktičnu dršku pa se lako prenosi poput kantice ili fenjera, a dostupna je i u ekoverziji sa solarnim punjačem.

Od superplastike je izrađen i Vondomov vrtni namještaj Pillow koji je Stefano Giovannoni osmislio kao futurističke jastuke. Futuristički 'štih' osobito je izražen u svijetlećem izdanju. Zadivljujući prizor pružaju i lampe Fil De Fer koje mnogi nazivaju svjetlosnim nakitom. Ekstravagantne viseće ili samostojeće kugle dizajnera Enza Catellanija, izrađene od žice i halogenih lampica, savršene su vrtne dekoracije za svako godišnje doba.

Lampe Fil De Fer

U prirodno zelenilo sjajno se uklapaju rasvjetne 'biljke' poput staklenih Flosovih cvjetova Wallflower. Zvjezdice padaju s neba, prerušene u cvijeće, slatko nas okružujući, omekšavajući našu arhitekturu i osvjetljujući naše noći izbliza i izdaleka, tepa svjetlosnim cvjetovima njihov tvorac Marcel Wanders. Cvijeće izrađeno u dvije verzije, od neprozirnog ili kristalnog stakla, stvara difuznu i ugodnu svjetlost zahvaljujući novoj generaciji daljinskih Power LED modula.

Poseban doživljaj nudi Bruce Munro sa svjetlosnom instalacijom Field of Light koju je u posljednjih dvadeset godina postavio u najrazličitija okruženja diljem svijeta, od povijesnih i modernih građevina i vrtova do 'vanzemaljskih' kreacija u prirodi.

Field of Light by Bruce Munro
 


Izvor


Article viewed 4099 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak