Police za knjige kao skulpture

zena.blic.rs
Police za knjige kao skulpture


Verovatno imate knjige koje vrlo često ne mogu da nađu svoje mesto u stanu. Napravite police koje će vam biti od koristi, ali će i ulepšati životni prostor.PRAVE LINIJE
Najviše se koriste u enterijerima, baš zbog lakoće montaže i manipulacije, ali i brze izrade. Mogu se izvesti od medijapana ili univera čije su ivice kantovane. Ukoliko se izvode bez leđa, mora se voditi računa o njihovom postavljanju i fiksiranju za zid i pod. Napravite od njih različite forme, sa bez bočnim stranicama ili bez njih, tako da uvek deluju drugačije.

 

BIBLIOTEKA U STEPENIŠTU
Neobičan dupleks sa kuhinjom na galeriji prikazuje veoma nesvakidašnju biblioteku na obodu stepeništa. Biblioteka je izvedena u kaskadnoj formi i oslonjena na gazišta. Odlično se uklopila u ambijent u svojstvu nove ograde za izlazak na galeriju. Zbog uklapanja najbolje je da se izvede od medijapana, bojenog u belo u polumat varijanti. Police su malo pliće, tako da knjige možete ređati i horizontalno. Predstavlja pravi ukras u ambijentu i svakako veliku iskorišćenost samog prostora, koji je oplemenjen na novi način. Osim toga, njena gornja površina predstavlja dodatni pult u ambijentu.

 

ZAOBLJENE FORME
Sve su popularnije u upotrebi i korišćenju, naročito među mlađom populacijom. Mogu se izvesti u različitim dimenzijama po visini i širini. Najčešće se izvode od medijapana, baš zbog zakrivljenih formi i preciznije izrade. Možete napraviti svoj raspored na zidu bez nekog posebnog pravila.

 

U OBLIKU DRVETA
Što da ne? Biblioteku u vidu nagnutog drveta sigurno nema niko. Njena izrada je mnogo složenija i skuplja, a i zahteva veliku preciznost. Izvedite je od segmenata bojenog medijapana, gde ćete grane posebno uklapati i pričvršćivati za zid. Možete je izvesti i u manjem obliku, od manjih masiva bukve bojenih u belo ili od korijana - homogenog materijala prema crtežu. Sa knjigama složenim u neobičnom položaju biće veoma zanimljiva slika na zidu. Imaćete originalan ukras u sobi.

Izvor


Article viewed 9767 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak