Dekorišite bojama limete, pistacije i avokada

enterijer.ba
Dekorišite bojama limete, pistacije i avokada


Spremate se za krečenje? Želite promjenu u enterijeru ali niste sigurni koju nijansu da izberete? Širok dijapazon nijansi zelene možda je baš ono za čim tragate.Prlibližavanje svjetskih trendova našim navikama olakšano je svakodnevnim informacijama koje dobijamo i koje su nam putem interneta lako dostupne. Navika da su enterijeri neutralni, a zidovi bijeli, već se uveliko promijenila. Ljubičasta, tirkizna, pink, narandžasta i slični intenzivni tonovi krase i naše stanove.

Došlo je vrijeme da vas upoznamo sa veoma inspirativnim nijansama zelene: limeta, pistacija ili avokado. Osim što zvuče ”ukusno”, ovi svježi tonovi su i te kako dekorativni i efektni u zatvorenom prostoru.


Svestrana zelena

Ove divne nijanse zelene nekome mogu da djeluju zastrašujuće snažne, ali one su istovremeno čiste, jasne, svježe i ”svestrane” za bilo koji vid dekoracije. Pistacija zid izgleda odlično u bilo kojem periodu godine, što je još jedna od prednosti za uvođenje ove šeme u dom.

Evo primjera kako se samo sa detaljima može doći u ravnotežu sa zelenim tonovima.

Popularne kombinacije

Za najefektnije ugođaje sa zelenom uvijek se preporučuje bijela. Ona je odličan kontrast i podrška, bilo da je to u vidu poda, namještaja ili zida. Bijele zavjese i namještaj sa čistim linijama dopušta limeta zelenoj da podrži još neku boju, a da pri tome ambijent ne izgubi na eleganciji.

Bambus namještaj, drveni elementi i tonovi smeđe boje, odličan su omaž avokado zelenim tonovima u manjim stanovima. Prostor je tako inspirisan prirodom, a za sitne detalje potražite nježne tonove žute.

Zabavna kombinacija jeste i dodir ljubičaste. Ova dva tona izuzetno su šik i savršena za djevojačke stanove.


Za svaki dio stana

Sa pravim idejama, bojama i teksturama pistacija, avokado ili limeta zelena mogu postati predivan dekor doma. Ipak, potrebno je znati i to da prevelika količina zelene može narušiti prvobitnu ideju o svježini i opuštenosti atmosfere. Izaberite komplementrane tonove i stan će dobiti sasvim novo i iznenađujuće lijepo ruho.Izvor


Article viewed 7164 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak