Novosti na polju osvetljenja (I deo)

enterijer.rs
Novosti na polju osvetljenja (I deo)


Osvetljenje je jako bitan faktor u opremanju enterijera, i stoga se mnogi dizajneri opredeljuju da večito istražuju nove mogućnosti i da nam donose nove ideje.Meike Harde dizajnirala je veoma interesantne lustere i lampe od čaša za jednokratnu upotrebu. Tako su čaše, umesto da budu bačene, dobile novu ulogu koja je definitivno mnogo trajnija od prvobitne.

Novosti na polju osvetljenja

Novosti na polju osvetljenjaNovosti na polju osvetljenja

Ruski dizajner Dima Loginoff dizajnirao je lampe interesantnog izgleda koje se na specifičan način lako mogu uklopiti u svaki enterijer. Napravljene su od metala sa specifičnim dodacima koji su omogućili izradu neobičnih izvijenih delova.

De Majo lusteri krase domove, palate, vile i hotele još od 1947. godine do danas, uklapajući se uz sve stilove enterijera. Uz tradicionalnu proizvodnju venecijanskih lustera, koji još uvek održavaju svoju dopadljivost, uveli su stalna istraživanja da ponude nov izražajan dizajn koji svoju kreativnost pronalazi u ogromnoj italijanskoj kulturnoj baštini.

Zanza pokušava da doda malo misterije svojim lampama, tako što ih inspiriše egipatskim simolima u svom dizajnu. Njihove rupičaste površine šalju neverovatne iluzije i senke na zid sobe. Ono što je bitno, jeste da su za njihovo pravljenje korišćenje tehnike iz celog sveta.

Ovu kreativnu i funkcionalnu lampu zvanu ’’Octopussy’’ napravio je industrijski dizajner iz Moskve Vladimir Tomilov. Ovo je fleksibilna lampa sa elegantnom sijalicom, koja ima objektiva u različitim bojama i pokopac kao sijalicu. Ova lampa ima tri noge na koje se može osloniti, kao i ’’pipke’’ na čijim krajevima se nalaze led lampice.


Izvor


Article viewed 3531 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak