Ideje za moderno i funkcionalno predsoblje

zena.blic.rs
Ideje za moderno i funkcionalno predsoblje


Bilo da je prostran ili u uskom hodniku, ulaz u stan uvek možete izvesti da deluje moderno i dopadljivo. U većini slučajeva ovi prostori su bez prirodnog svetla, što ih dodatno čini mračnijim i nekako manjim nego što stvarno jesu.Ukoliko ste rešili da sklonite manje pregradne nenoseće zidove i da spojite hodnik s ostatkom stana, možete upotrebiti malo jaču oker nijansu. Provucite je na plafonu i zidovima i napravite zanimljive igre u ambijentu. Jedan deo pregradite sa kliznim vratima i u tom prostoru smestite garderobu. Nekome smeta da ovaj deo stana pripadne dnevnoj sobi ili trpezariji, ali može doprineti da enterijer deluje prostranije i svetlije.

 


KLASIČNA PRIČA
Ovde je možda i najkomplikovaniji zadatak - dobro osmisliti ulazak u stan. Često dodatni elementi koji prate ove enterijere, poput gipsanih radova, stubova sa kapitelima i mermernim podom, otežavaju rešenje. Vrlo zanimljiva postavka visokog plakarskog elementa sa dodatnim delom za kačenje garderobe u ovom ulaznom delu neće delovati suvišno i preteško. Fino je uklopljena u dobro osmišljenu nišu u zidu.

 


HODNIK NEPRAVILNOG OBLIKA
Ovo je takođe veoma čest položaj hodnika gde iz jednog njegovog dela skrećete u drugi. U ovom slučaju je dobro malo razigrati zidne površine sa zanimljivim panelom izražene divlje šare u zanimljivoj formi s ogledalom, fiokom i kukicam a za kačenje. Ostali deo hodnika izvedite jednostavno, sa zidovima i plafonima u beloj boji, bez preteranih detalja i delovaće vrlo elegantno.

 


CRNO-BELE IGRE
Kombinacije crne i bele boje uvek daju odlična rešenja. Ukoliko se odlučite za ovakav korak u vašem ulaznom hodniku, poigrajte se malo sa frontovima komode naizmenično ofarbanim u crnu i belu nijansu. Onda na zid postavite uski crni panel sa elementima za kačenje garderobe i konzolnu belu policu za odlaganje šešira i kapa. Delovaće drugačije i neobično.
 


SAVET
Izgled vašeg ulaznog hodnika možete poboljšati i dodavanjem nove zidne, plafonske ili podne rasvete. Osmišljena na pravi način, osim neophodnog svetla, davaće i dekorativno, koje će na pravi način ukrasiti vaš hodnik.

 


Izvor


Article viewed 8770 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak