"Cozy" enterijeri

enterijer.rs
"Cozy" enterijeri


Cozy je reč koja se upotrebljava kada je nešto udobno i opušteno. Kombinacija belih tonova i drveni elementi u enterijeru su karakteristike ovog stila.Pored glavnih elemenata ovakvog enterijera zastupljene su nežne i pastelne boje, kako na zidovima tako i na nameštaju.

Jedna od mogućnosti da se postigne ovakav izgled, jeste da se upotrebe stari predmeti, kojima će biti data nova namena. Stare limene kante možete redizajnirati u lustere, razne drvene delove od starih vrata možete ofarbati u belo i postaviti na sto, kako bi imitirali postolje za sveće.

Nezaobilazni nameštaj jeste restauriran stari drveni sto ili mešavina modernih stolica sa nekim starim kojima je "dat" novi izgled.

Posebnu pažnu treba pokloniti podovima koji su obično svetli, drveni u stilu brodskog poda.

Pored toga, nešto što krasi ovakav ambijent jeste kaljava peć ili kamin na drva.

Ovo je stil koji odgovara svakom delu doma. Da li se radi o spavaćoj sobi, dnevnoj ili kuhinji sasvim je svejedno. Mogućnosti i varijacija da se ovakav enterijer postigne su bezbrojne. Sve detalje, ali i krupniji nameštaj može se naći u najskupljim radnjama, pa sve do onih u kojima prodaju polovan nameštaj koji bi sami restaurirali.

Ovaj stil se ne bi možda svakome svideo, jer ukusi su ipak različiti, ali u njemu će te se nesumnjivo osećati udobno i prijatno.

 


Izvor


Article viewed 5873 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak