10 fantastičnih umivaonika

enterijer.ba
10 fantastičnih umivaonika


Nemoguće je zamisliti jutro bez umivaonika, a nakon toga i dan. Mali, veliki, u boji ili klasično bijel - umivaonik je potreba, bez obzira na estetiku i veličinu kupatila.Trendovi se brzo mijenjaju, a u dizajnu modernih umivaonika kombinuju se oštre i stroge linije sa zaobljenim i valovitim formama, dodacima od stakla i sve to začinjeno savršenim dizajnom baterija. Teško se odlučiti za jedan, jer sa svakim novim koji se na tržištu pojavi, dobija se osjećaj da je jedinstven i drugačiji. I tako sve ukrug.

Ovo je top 10 onih koji su ostavili snažan utisak i malo pomjerili klasična shvatanja o dizajnu kupatila i keramike u njemu.


Metropolita umivaonik

Ponos prestižnog Roca brenda jeste urbani umivaonik u crno-bijeloj varijanti, koji na sebi nosi motive Londona, Rija, Berlina, Šangaja, Barcelone i Njujorka. Šta više poželjeti za dobro jutro?Bazen lavabo

Umivaonik sa staklenom površinom, od Kohlera, savršeno je dizajniran i sa pravom ga nazivaju „bazenom“. Voda u njegovoj unutrašnjosti umiruje i stvara nevjerovatan osjećaj čistoće.Inspirisan antikom

Umivaonik inspirisan antičkom kadom, sa svim modernim elementima predstavlja bajku opuštanja. Dizajnirala ga je kompanija Hansgrohe. Njegova cijena od skoro 1000 funti je zaista velika investicija u svako kupatilo.


U dodiru sa umirujućom energijom

Za dnevnu dozu zen momenta, dovoljan je kontakt sa neodoljivim umivaonikom kompanije NGI design. Voda se širi preko keramike, a onda lagano odlazi u horizontalni otvor. Dizajn koji je vrijedan divljenja.


„Salvador“ sliv

Neobičan trouglasti oblik i jednostavni rubovi ovog umivaonika, čine ga posebnim zbog lake uklopljivosti u uska kupatila. Aquaplus Solutions je ime koje stoji iza ovog fantastičnog „trougla“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dah prirode

Villeroy & Boch iz svoje ponude posebno izdvajaju neobičan dizajn sa printom u unutrašnjosti samog umivaonika. Za dodir prirode u kupatilu i za neobičan valoviti oblik, nema ljepšeg rješenja.


„Magdalena“ umivaonik

Delikatan i jedinstven dizajn, koji podsjeća na list - keramički list. Iza ovog divnog stilskog rješenja ponosno stoji Bauhaus, a njegova cijena od 245 funti čini ga dostupnim mnogima koji priželjkuju neobičnost.


Vedrina buđenja

Ovaj keramički umivaonik pored narandžastog posjeduje još 15 dezena. Njihovi efekti su različiti i uklopivi u svako kupatilo. Od suptilnih do šik rješenja, Ripples se pobrinuo da dizajn bude savršen.


Popularni „Clarence“ umivaonik

B&Q sa ponosom predstavlja „Clarence“ umivaonik, kao najprodavaniji i najnagrađivaniji komad njihove keramičke kuće. Širok skoro jedan metar, sa elegantnim dizajnom, savršeno pristaje tamnim pločicama kupatila.


Kupidon lavabo

Da li je moguće ne zaljubiti se u boju, izgled i čak i na prvi pogled primjetan kvalitet? U boji mat krečnjaka, ovaj umivaonik podsjeća nas na period Kleopatre i egipatskog mermera. Dizajn i proizvod poznatog Bathstora.Izvor fotografija

www.housetohome.co.uk
blog.worldinteriordesignnetwork.com


Izvor


Article viewed 9335 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak