Položaj ogledala po Feng Shui pravilima

enterijer.rs
Položaj ogledala po Feng Shui pravilima


Ne zna se tačno u kom milenijumu su nastala prva ogledala, ali se pouzdano zna da bez ogledala nema dobrog Feng Šui projekta u stambenom prostoru.Ogledalo je glavni lek, najvažnija Feng Šui alatka, a treba da su kvalitetna, iz jednog dela, sjsjna i čista. Ogledala treba da su dovoljno velika da se i najviši članovi porodice mogu videti u njemu. Ramovi ogledala treba da su sa blagim uglovima. Dobro je da u malo nagnuta u gornjem delu i obešena u visini očiju.

Ogledala ne bi smela biti:  napuknuta – odlomljena;  zamagljena ;  iz više delova ;  sa raznim brušenim dekoracijama, natpisima, cvetovima, likovima itd.; naslonjena, a bez rama.

Ogledala su najčešće:  ravna ; konveksna (ispupčena, izbočena), inače najopasnije ogledalo, jer odmah vraća energiju ka njenom izvoru;  konkavna (udubljena, ulegnuta), manje štetno ogledalo od konveksnog, jer u sebe upija svu negativnu energiju, a ne šalje mnogo akumulirane shar chi.

Pored svoje osnovne namene, ogledala seu Feng šui-ju  koriste za:
- preusmeravanje chi-ja;  preusmeravanje shar chi-ja, odnosno vraćanje shar chi-ja svom izvoru;  da lep prizor spolja „dovedu“ u dom; da privuku novac; za zaštitu od negativne energije koja dolazi od stepenica, lifta, loših komšija; za zaštitu od negativne enrgije koja dolazi spolja, itd.

Kada je reč o velikim ogledalima, onda je trpezarija idealno mesto za postavljanje najvećeg ogledala. Cilj je da se umnoži obilje na vašem stolu, odnosno hrana i piće. Dobro je na stolu u trpezariji uvek držati posudu s pomorandžama ili sitnim kolačima. Trpezarija je Yin prostorija. Ako je trpezarija mala, ogledalo će pomoći da izgleda dovoljno velika.


Izvor


Article viewed 16282 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak