Rusko čudo: Kuća za 24 sata

kucastil.rs
Rusko čudo: Kuća za 24 sata


Ruski arhitektonski studio "BIO Architecture" osmislio je modularnu kuću pod nazivom "DublDom" koja se kupuje u prodavnici i sastavlja za samo 24 sata, a dolazi sa svim neophodnim priključcima, instalacijama, kućnim aparatima, izolacijom, pa čak i sa nameštajem.Ova jedinstvena drvena kuća ima ogromni zastakljeni dnevni boravak kao i drveni natkriveni trem koji se savršeno uklapa u prirodni ambijent. Iako je u potpunosti izgrađena samo od drveta, kuća je veoma dobro izolovana, o čemu najbolje svedoči podatak da je primarno namenjena za hladno rusko podneblje.

 

Kuće su jednostanog dizajna, lako prenosive i još lakše se montiraju jer kuća u potpunosti napravi u fabrici, a potom transportuje iz više pojedinačnih celina na lokaciju na kojoj se montira. Tako je, verovali ili ne, kuća useljiva samo 24 časa nakon kupovine, što je u ovom trenutku apsolutni rekord na svetu.

 

Enterijer podseća na planinske kuće i vikendice, pa već samo prisustvo u ovoj kući podseća na prirodni ambijent. Tome doprinose i veliki prozorski otvori sa prednje strane koji primaju veliku količinu prirodne svetlosti u dnevni boravak, kao i veliki drveni trem ispred kuće.  

 

Prva ovakva kuća napravljena je u okolini Moskve i služi kao vikendica jednoj ruskoj porodici. Na ruskom tržištu već vlada veliko interesovanje za ovim kućama, a “DublDom” se trenutno može kupiti u dve veličine i to sa nameštajem koji je izrađen po meri.

 

Izvor


Article viewed 7243 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak