Prelepo dizajniran jednosoban stan za mlade

kucastil.rs
Prelepo dizajniran jednosoban stan za mlade


Mladi parovi susreću se sa mnogo izazova. Grade karijere, štede za auto ili stan, ili samo traže svoje mesto pod Suncem. Povrh toga, započinjanje zajedničkog života može biti stresno. Stoga je nekoliko talentovanih dizajnera rešilo da se prihvate izazova i ponude sjajno rešenje za dizajn stana koji će mladom paru ponuditi moderan životni prostor.Stan je osmislio tim dizajnera iz ”Int2architecture” studia, a mi vam prestavljamo svaki značajan deo uključujući i plan stana koji je zamišljen kao moderan, jednosoban dom.  

 

Dizajn je fokusiran na podelu malog prostora na korisne, izdvojene zone, bez podizanja zidova koji bi smanjili prostor.

 

 

Krevet se nalazi u maloj, izdignutoj zoni koja služi i kao radna soba, čime je postignuta dvostruka funkcija ovog dela stana.

 

 

Osunčana trpezarijica je divno mesto da se otpočne dan uz voljenu osobu, ali je i u ovom delu stana obezbeđena dvostruka funkcija, jer ovaj prostor može da miran i izdvojen kutak kada se vrata zatvore.

 

 

Ključna stvar za postizanje funkcionalnosti malih prostora su vertikalni prostori za odlaganje stvari, a u ovom slučaju su dovedeni gotovo do savršentsva, o čemu svedoči i primer malog prostora koji je prikazan na fotografiji koja sledi.  

 

 

U unutrašnjem prostoru za ručavanje nalaze se Eames stolice i jednostavan sto kako bi prostor ostao otvoren.

 

 

Skrivena fioka ispod kreveta je uvek korisna, jer štedi prostor. Ovo je već dobro poznato rešenje i očekivano je našlo primenu i u ovom stanu.

 

 

Dizajneri su uspeli da pronađu prostor i za vešernicu, a pedantnim dizajnom su maksimalno iskoristili svaki delić prostora iznad veš mašine.


Izvor


Article viewed 6913 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak