Uvek u trendu: Bele kuhinje

Sonja Brstina gradnja.rs
Uvek u trendu: Bele kuhinje


Bela je bezvremenska boja koja je savršen izbor za kuhinje savremenog ali i klasičnog dizajna. Zbog toga nije čudo što su se čuveni italijanski proizvođači kuhinja često opredeljuju upravo za ovu boju.Bele kuhinje su pogodne za male prostore koji imaju manjak prirodne svetlosti jer bela stvara osećaj otvorenosti a sjajne površine reflektuju svetlo i čine prostor vizuelno većim.

Najčešće upotrebljavani materijali za bele kuhinje su bojeni MDF i univer u beloj boji sa glatkom i sjajnom površinom. Iako elementi od inoksa kao što su sudopere, slavine i tehnika se lep detalj belih kuhinja sve češće dizajneri savetuju upotrebu ovih elemenata u beloj boji.

Obratite pažnju da postoji više nijansi bele boje. Savetuje se da odaberete toplije nijanse bele (iz žuto-crvenog dela spektra boja) jer snežno-bela koji dolazi iz plavo-zelenog dela spektra zna prostor učini hladnim. Detalji od drveta kao što su barske stolice i pult su akcenti koji mogu dati toplinu prostoru. Boje u bele kuhinje se mogu uvesti kroz pločice za pod, zidnu oblogu i radne ploče.

Važan element uređenja prostorija je svetlo. Prilikom planiranja kuhinje obratite posebnu pažnju osvetljenje radnih područja kao što su sudopera i radna površina. Rasveta daje pečat i karakter belim kuhinjama.

(foto: Concreta, Febal, Pedini,Euromobil)


Izvor


Article viewed 7538 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak