Kako su materijali u hotelu Stari mlin dobili nov život

Igor Conić gradnja.rs
Kako su materijali u hotelu Stari mlin dobili nov život


Stara industrijska grada u centru Beograda pretrpela je veliku transformaciju u Radisson hotel s četiri zvezdice.Projekat rekonstrukcije objekta potpisuje studio GRAFT Architects koji je obilatim korišćenjem oblih formi u kombinaciji s čistim linijama napravio veoma privlačan prostor.

Projekat je rađen tako da se organizacija prostora i originalni elementi što više ispoštuju pa je tako na prvom nivou zadržan i lobi, i recepcija, i bar i restoran – sve kao u starom Starom mlinu!

Međutim, nije zadržana samo organizacija prostora: Zadržani su i originalni materijali koji oplemenjuju enterijer ovog biznis hotela u centru Beograda. Prostor krase originalni zidovi u opeci, granitne ploče kao i revitalizovani stubovi od kovanog gvožđa. Mašine iz Starog mlina su takođe zadržane i integrisane u prijemnom delu.

Novi materijali, kao što su hrast, bakar i beton, iskorišćeni su kako bi se održala jednostavnost ali i atmosfera minulih vremena.

Kombinovanjem rustičnog i savremenog dizajna, dobijen je interesantan enterijer. Korišćeno je prirodno drvo i fini tekstili kako bi se dobio elegatan prostor.

Hotel ima 236 soba dok je na vrhu zgrade smešteno 14 apartmana s balkonima koji pružaju sjajan pogled na grad.

Na samom vrhu hotela smešten je ekskluzivni biznis apartman.


Izvor


Article viewed 2620 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak