טוסקנה בשרון

אודית לורן בלקין צילום: עוזי פורת ifeel
טוסקנה בשרון


"איכותו של בית נמדדת באזורים ובפינות המחייה שמתוכננים בהקפדה בהתאם להתרחשויות ולאורח החיים של בני הבית", אומרת האדריכלית ומעצבת הפנים ורד בלטמן



לאחר שנתיים וחצי של התקשרות הדוקה נכנסת משפחה לגור בביתה החדש. "ליווי הלקוח מקיף עד כדי כך שמבחינתי העבודה לא נגמרת עד שיושבים יחד במטבח ושותים קפה", אומרת האדריכלית ומעצבת הפנים ורד בלטמן, שליוותה את הפרויקט. 
 
חזית הבית

"בעלי הבית הנחו אותי ליצור עבורם בית חם ונעים שישדר נוחות ונינוחות באווירה טוסקאנית. הם ביקשו לעצמם בית שיענה על צורכי כל דייריו ועל אהבתם של הבוגרים לבישול ואירוח. המראה הכללי והסגנון המנחה אכן טוסקאניים, אך יחד עם זאת משולבים בו קווים נקיים ומוקפדים עד אחרון הפרטים. למעשה התקבלה תוצאה שמורכבת מקו נקי וחומריות חמה".

מעניין לציין שהתכנית לפיה נבנה הבית נעשתה על פי ההצעה המקורית שהגישה בלטמן ללקוחותיה. עניין זה אולי מציין ומדגיש את ההבנה העמוקה שנוצרה בין הצדדים במהלך ההתקשרות ובניית הפרוגרמה. צורתו המלבנית של המגרש אמנם הכתיבה את מבנהו המלבני של הבית, אך לא מדובר כאן במלבן פשטני, אלא במבנה שמורכב מסדרת חללים גיאומטריים שמתנקזים כולם אל ציר מרכזי שמשמש כקו מנחה. ציר זה שחוצה את הבית לאגפים, בולט מיד בדלת הכניסה. בניגוד לרוב הבתים שבהם הכניסה מתבצעת דרך מבואה או ישירות לחלל הציבורי, כאן המראה הוא של מסדרון ארוך שמוביל את העין לכיוון הבריכה בחצר האחורית, וזו נמצאת בקצהו הרחוק של הבית.


 
הסלון ופינת האוכל

זמן איכות בפינת האוכל

אותו מסדרון חוצה גם את הבית לאורכו. בקומת הכניסה נמצאים מימינו המטבח ופינת המשפחה ואחריהם פטיו ופינת אוכל. משמאל למסדרון נמצאים חדר עבודה, שירותי אורחים, מזווה וחלל המדרגות ואחריהם פטיו חיצוני ופינת הישיבה בסלון. בקומת המגורים מקשר המסדרון בין ארבעת חדרי הילדים בחזית הבית לחדר השינה של ההורים בעורף.


 
פינת האוכל

בעלי הבית, חובבי בישול ואירוח, הקנו חשיבות והדגישו מאוד את רצונם במטבח גדול ומרווח מאוד שישמש כמרכז בלתי רשמי שבו מתכנסים כולם וחולקים זמן איכות משפחתי. חשוב היה להם שהמטבח יכלול אזורי אחסון ועבודה גדולים ונוחים, ושיהיה בו מספיק מקום להציב שולחן אוכל שיאפשר ישיבה בנוחות ובנחת. המטבח רוצף אבן טבעית מעוטרת מאובנים בגוון אפור ירקרק, אליה הותאם גון הקירות שנצבע בירקרק עדין.


 
חדר האמבטיה

את המטבח תכננה בלטמן בשני קווים מקבילים לאורכם הוצבו פרטי נגרות בעיצובה ובביצוע מוקפד של נגריית מיסטריאל. הארונות והאי באמצע שנצבעו ידנית בגוון שמנת תוכננו, כמו כל פרטי הנגרות בבית, בקו חוזר שכולל פודסט, דלתות ממוסגרות וכותרות. כמשטח עבודה באזור הרטוב ובאזור הבישול נבחרה אבן קיסר שחורה ואילו על האי הונח משטח עץ מלא גושני.כדי לשמור על קשר עין ואינטראקציה עם הילדים בזמן הבישול והעבודה במטבח, הוצמדה אליו פינת משפחה. פינה זו משמשת כמו סלון קטן, בלתי רשמי, שמהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח. מרבץ עשוי קופסת עץ עליו הונחו מזרנים וכריות, מסך פלזמה ורהיט שבו מוסתרות מערכות אודיו ויזואליות הופכים את האזור לחמים ונעים. השילוב של ריפוד בגוונים עזים ושטיח שעליו ניתן לפזר משחקים וצעצועים, הופכים אותו למשפחתי וידידותי לילדים.בין החללים שנמצאים בקדמת הבית לבין הסלון ופינת האוכל בעורף מחברים שני פטיואים חיצוניים שמוקמו משני צדי המסדרון הראשי. לאלו שלל תפקידים: יצירת הפרדות בין רצף חללים יותר ופחות רשמיים, החדרת פיסות טבע ואור לחללי הבית, פינת ישיבה חיצונית, מעבר בין המטבח לפינת האוכל ואזור מוגן לבנייתה של סוכה.


 
המטבח ופינת המשפחה

רוך ונועם בישיבה בסלון


חלל האירוח הרשמי של הבית, שכולל פינת אוכל גדולה ופינת הסבה, מוגדר כחלל ייצוגי שפונה כולו לחצר האחורית. אזור זה, כמו גם הבית כולו, חופו פרקט עץ אלון גושני בגוון חום אדמדם. בפינת האוכל הוצב שולחן גדול עם כיסאות שרופדו עור בגוון חום כהה. מאחוריו ניצב ארון מגירות נמוך שעוצב גם הוא על ידי בלטמן ונבנה במיסטריאל, שם גם נצבע ידנית בשחור. אדני החלונות ומפתני הדלתות, כאן ובכל הבית, עשויים אבן בזלת אפורה שתוחמת בין חללים ובין הפנים לחוץ. פינת הישיבה בסלון משלימה תמונה של רוך ונועם באמצעות זוג ספות רכות, גוונים וחומרים חמים ואביזרים נאים שמשמשים כקישוט. מעניין לציין באזור זה את התקרה שנראית כאילו היא מרחפת באוויר. הניתוק כביכול בין הקירות והתקרה יוצר אשליה כאילו הקירות גבוהים יותר וממשיכים כלפי מעלה. מעבר לזה, אפשר לשלב תאורת שקעי תקרה ולהימנע מהצבתם של פתחי מיזוג גלויים.


 
הסלון

תכנית החלוקה לאגפים משרתת גם את אופן סידור החדרים בקומה השנייה. הפטיואים והמסדרון שחוזרים גם כאן, יוצרים פרטיות והפרדה בין חדר ההורים הגדול לבין ארבעת חדרי הילדים. חדר ההורים זהה בשטחו לשטח פינת האוכל והסלון למטה. על מנת לייצר תחושה אינטימית בתוך החלל הגדול, הוצבה במרכזו מעין מחיצה פונקציונלית שמשמשת מצדה האחד לאחסון וכמקום לתליית טלוויזיית פלזמה על מערכותיה. בצד השני מהווה המחיצה חלק מחדר ארונות גדול. נופך כפרי מתווסף לחדר באמצעות תקרת עץ משופעת בעלת קורות תמיכה גלויות לעין. בחדר הרחצה הצמוד נמשכים רצפת הפרקט וארונות שמדברים בשפה זהה. אל אלו הותאמו משטח אבן קיסר אפור ופסיפס זכוכית בגוני אפור, בז' ושחור. מעניין לציין שני גופי תאורה שנתלו ממש על המראה ומשמשים לתאורה כללית.

חדרי הילדים גדולים ומרווחים ונבנו כך שבכל אחד מהם שני חלונות המשקיפים אל החוץ ומקום ייעודי לארון קיר נסתר. ארונות קיר רבים המיועדים לאחסון נמצאים גם מחוץ לחדרים באזור המסדרון ובמבואה המרכזית הגדולה שמשמשת כמקום מפגש בין חדרי השינה. באזור חדרי הילדים נמצאים גם שני חדרי רחצה וחדר שירות וכביסה.


 
גרם המדרגות

בית מואר

תאורה טבעית מציפה את הבית במהלך כל שעות היום. לקראת ערב נדלקים אט אט האורות שמקורם בגופי תאורה שהותאמו לכל אזור ואזור. במטבח ובפינת האוכל נתלו נברשות דקורטיביות, בסלון ובמסדרונות נבחרה תאורה השקועה בתקרה, וכך גם לאורך קיר המדרגות וכן הלאה, בהתאם לפונקציה ולהשתלבות גופי התאורה בחלל. הבית טובל בירק שמשתקף דרך כל המפתחים. ברחבת הכניסה לבית מקדמים את פני הבאים בריכת נוי, ערוגה פורחת ושני כדי ענק בהם נשתלו פרחים מסוגים שונים. בגינה האחורית מקיפה הצמחייה את הדק והבריכה."איכותו של בית נמדדת באזורים ובפינות המחייה שמתוכננים בהקפדה בהתאם להתרחשויות ולאורח החיים של בני הבית", אומרת בלטמן. "אבל יחד עם זאת, חשוב לדקדק בכל הפרטים עד האחרון שבהם על מנת לקבל מראה אחיד, נכון ומושלם".


 
המטבח
אדריכלית ומעצבת פנים: ורד בלטמן
שטח המגרש: 750 מ"ר
שטח הבית: 400 מ"ר


לכתבה המלאה במקור



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה