Sigurna kuća za lepoticu i frajera

Zorica Zaric Gloria
Sigurna kuća za lepoticu i frajera


Popularna pevačica, posle dugogodišnjeg života u neboderima na različitim adresama, izgradnjom vile s velikim dvorištem ostvarila je svoj san i sada uživa u pijuckanju kafe na prostranoj terasi s koje može da posmatra nestašluke sina Alekse i živopisne beogradske krovove 
U mirnom delu prestonice, dovoljno izolovanom od saobraćajne buke, ali nadomak centra, nedavno je sagra đena prelepa žuta kuća. Baš nju je za novi dom izabrala Slavica Tripunović Dajana, čime je, kako kaže, zaokružila jedan životni ciklus.
- Odrasla sam u kući s velikim dvorištem i Dunavom u komšiluku, potom sam po odlasku iz rodnog Borovog Sela promenila nekoliko adresa, živela malo u Parizu, malo u Beogradu, ali uvek u stanu - kaže vlasnica, a u vili uživa sa sinom Aleksom, kao što i priliči ženi koja pleni lepotom i kojoj su elegancija i talenat za biznis bogom dane osobine.
- Kad sam prvi put videla kuću, već je bila urađena dopola. Ostalo smo, u dogovoru s arhitektama, vrlo brzo završili, pa smo se Aleksa i ja ovde uselili pre godinu dana. Svaki detalj sam lično birala, ali sam sve vreme vodila računa o Aleksinim potrebama. Njemu je sve podređeno i nekako, kao da naš životni prostor raste sa njim. Za sada, u prizemlju ima svoju sobu, preko puta je kutak za njegovu bebisiterku, a u podrumu je igraonica s košem, toboganom i ostalim igračkama. Naravno, njih ima po celoj kući, plišani meda i Nodi mu prave društvo dok ne zaspi. Ipak, lopta mu je najmilija, mnogo voli fudbal i košarku i jedva čeka lepo vreme da se igra u dvorištu - kaže Dajana i dodaje kako se nada da će svog mezimca, koji obožava vodu, uskoro obradovati velikim bazenom.
Na lepo uređeno dvorište i vrt Dajana je i najponosnija. Leti tu organizuje večere za prijatelje, najče šće roštilj, a kada je sama, uživa u mirisnoj, cvetnoj oazi. Jedino joj smeta što je njeno intimno carstvo izloženo pogledima znatiželjnika, ali sigurna je da će čim stigne proleće rešiti i taj problem.

Cvetni eksperimenti

- Planiram da svuda uz ogradu posadim velike biljke, kako bih koliko-toliko imala mir. Vrt mi mnogo znači i sve što je u njemu, sama sam posadila. Imam muškatle, paprat, čemprese, ali ruže su mi posebno drage. Stare su pet-šest godina i svaku smo, pažljivim odabiranjem sorti i ukrštanjem, stvorili moj brat Slobodan i ja. Inače, obožavam cveće, čak su mi svi svećnjaci u kući u obliku latica i buketa. Najviše volim bele ruže. Nažalost, pošto je Aleksa još mali, cveće u vazama vrlo brzo nastrada - priča mama a Aleksa se, kao po komandi, zaleće ka velikom oleandru koji se preko zime baškari u dnevnoj sobi i počinje da mu čupka listove.
Na svu


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak