Luksuzno

Press
Luksuzno


Deset imanja koja su najluksuznija i najskuplja na svetuNajraskošnije i najskuplje kuće na svetu nalaze se na egzotičnim mestima, predstavljaju prave komplekse, koji uključuju sportske terene, saune ili bioskope, i vrede čak i do neverovatnih 165 miliona dolara. Pogledajte kojih deset imanja i kuća su najskuplji i najluksuzniji na svetu.

Trenutno najskuplje imanje na svetu nalazi se na Beverli Hilsu, prostire se na četiri hektara i vredi 165 miliona dolara. Vila je izgrađena 1926. godine u mediteranskom stilu i u njoj su snimane scene iz filma „Kum". Ima tri sprata, 29 soba, 40 kupatila, a na imanju su još šest građevina, tri bazena i bioskop.

Iza njega po ceni nalazi se dvorac Bran vredan 140 miliona dolara. U njemu je živeo rumunski princ Vlad, po kojem je nastao lik grofa Drakule. Izgrađen je 1212. na vrhu litice, ima 17 soba i pogled na okolne planine, a trenutno je u vlasništvu Dominika von Habzburga, koji ga je pretvorio u muzej. Iza dvorca Bran nalazi se palata Apdaun kort u Engleskoj, koja je vredna 138 miliona dolara, a po veličini nadmašuje i Bakingemsku. Ima 30 hektara prekrivenih šumom i vrtovima. Pored 103 sobe ima nekoliko balskih prostorija, kao i grandiozan ulazni prostor koji je dragulj palate koja ima i zatvoreno igralište za skvoš, kuglanu, bioskop i heliodrom.

Ranč vredan 135 miliona dolara najskuplji je skijaški ranč i nalazi se na četvrtom mestu najluksuznijih nekretnina na svetu. Izgrađen je u američkom skijalištu Aspenu u Koloradu i vlasništvo je princa Bandara bin Sultana bin Abdula Aziza. Na imanju postoje konjušnjica, teniski teren i zatvoreni bazen, a kuća ima 15 soba i 16 kupatila.

Donald Tramp je 2004. znao da prepozna vrednost imanja Mejson de l'Amiti na Floridi koje je na aukciji platio 41,25 miliona dolara, a njegova vrednost se trenutno procenjuje na 125 miliona, što ga stavlja na peto mesto. Imanje Trankiliti na obali jezera Taho u Nevadi prostire se na 105 hektara i ponosni vlasnik je Džoel Horovic, suosnivač modne kuće „Tomi Hilfiger". Vredno je 100 miliona, a izgrađeno je po uzoru na kuće u planinama u severnoj Evropi. Ima i vinski podrum sa 3.500 flaša, a tu su i zatvoreni bazen i bioskop. Sto miliona potrebno je i za kuću koja se nalazi na Bosforu u Istanbulu i ima čak 64 sobe s velikim prozorima koji pružaju pogled na more. Isto toliko vredi i imanje Eurazija u predgrađu Moskve, koje osim glavne ima i kuću za goste i centar za rekreaciju.

Za samo milion manje možete da priuštite kuću s dvostrukim stepeništem i staklenim liftom u londonskom Hampstedu, u kojoj možete da se osvežite u bazenu sa staklenim mostom ili turskom kupatilu za 20 osoba. Imanje Tri ponds, vredno 75 miliona, prostire se na 30 hektara u modnom letovalištu Bridžhempton u Njujorku i poslednje je na ovoj listi po luksuznosti i ceni. Okružuju ga jezera, a na njemu postoji i igralište za golf i bazen, a glavnu kuću okružuje 14 vrtova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak