Bojanje zidova

Dom.com.hr
Bojanje zidova


Soboslikarski radovi, ličenje zidova obično je posao u koji se puno ljudi vrlo olako upušta. Bojanje zidova izgleda kao vrlo jednostavan posao koji je svatko u stanju obaviti. Međutim bez ispravne pripreme prostora, zidova i samog izvođenja radova posljedice samostalnog krečenja mogu završiti katastrofalnoPrvo što morate imati ukoliko se planirate upustiti u bojanje zidova najmanje četri dana za izvođenje radova :) kvalitetan pristup iziskuje puno vremena. Preporučili bismo vam da ukoliko krenete s bojanjem zidova svakako prvo ispraznite prostoriju od svih stvari. Kad je prostorija prazna dobro bi bilo da pod prekrijete najlonom, a lajsne i okvire oko prozora, utičnica, prekidača i sličnih stvari oblijepite zaštitnom trakom. Za bojanje zida ukoliko zid nije u jako lošem stanju i ako ga bojite osnovnom bijelom bojom biti će vam potrebno nešto boje (ovisno o veličini prostora), kist, valjak, mrežica za cijeđenje boje, posuda za boju i malo vode. Ukoliko je strop visok potrebne će vam biti i ljestve ili produžetak za valjak.

Ukoliko su vam zidovi u jako lošem stanju ili u malo lošijem, i potrebno vam je gletanje tj. izravnavanje zidova savjetujemo vas da platite nekoga tko to zna napravit. Ukoliko su oštećenja i površine manje te mislite da ih možete sami ispraviti tada i znate šta vam je potrebno te vam želimo mnogo sreće pri izvođenju radova.

Izravnavanje zidova naizgled je vrlo jednostavan posao, ali iziskuje nešto iskustva ili barem da ste vidjeli kako se to radi. Potrebna vam je i dobra masa za izravnavanje zidova koja mora biti idealno zamiješana s vodom u pravilnom omjeru niti pre gusta, a opet ne pre rijetka i naravno bez grudica.

Prije nego odjurite u obližnju trgovinu boja i lakova svakako treba pregledati zidove prije ličenja. Vlažni zidovi se moraju osušiti, a uzorak vlage treba pronaći i ukloniti. Ako se u prostoriji kondenzira para zbog lošeg provjetravanja (kuhinja, kupaonica) ličite zidove bojom koja sprečava kondenzaciju ili ih obložite nekom zidnom oblogom. Stare mrlje od vlage ne mogu se krečiti bez prethodne sanacije ! ! !


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak