Wellness - otthon

Global-Report
Wellness - otthon


Az utóbbi években a kádak és zuhanykabinok esetében egyaránt ugrásszerűen nőtt a hidromasszázs funkció iránti érdeklődés, mivel sokan felismerték annak jótékony hatását a közérzetjavítás, a szépségápolás, a pihenés terén.Nyíri Attila, az Aquaria-Nyíri Kft. vezetője

A vezető gyártók olyan, folyamatosan fejlesztett termékekkel hívják fel magukra a hozzáértők figyelmét, amelyek az otthoni felfrissülés összetettebb változatait kínálják, egészen a fitnessterem és a törökfürdő nyújtotta élvezetekig. Előfordul, hogy maguk a tulajdonosok sem ismerik a szolgáltatásokat, ezért szakértőnk segítségével csokorba gyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

 


 

Derűs, nőies                   ==>                   ==>


Duralight nevű műanyagból, vagy áttetsző üvegből készítik az utólag, önállóan is felszerelhető zuhanypanelt. Játékos színei kiemelik lágy, nőies vonalait. Kézi- és fejzuhanyán kívül négy masszázsfúvókával és hősszabályozóval szerelték fel.Vízmasszázs


Ez a művelet a szórófejeknek azt a működését jelenti, amely víz és levegő keverésével mikro-buborékokat sugározva egyesíti a hő-, a masszázs- és a kinetikus terápiát. Gyors felfrissülést nyújt, erősíti a bőr ellenálló képességét és csökkenti zsírosodását. Enyhíti a traumatikus és reumatikus fájdalmakat, de pozitívan hat az emésztésre, valamint a nyirok- és vérkeringésre is. Legfejlettebb változata a Hydrosonic, a kádba épített, mikro-masszázst nyújtó, ultrahangos funkció.


– A szórófejek az egyéni igények szerint állíthatók, tisztításkor egyszerűen kiszerelhetők.
– Választható a fúvókák pulzáló, szóró, masszírozó, esőztető funkciója, iránya, működése.


Különleges hatásúak a víz alatti hangulatvilágítással és az üveg előlappal gyártott modellek. A fúvókák száma és a víznyomás közötti, a hatékonyságot is érintő fordított arányosság miatt a legújabb modelleket egyre kevesebb, célszerűen elhelyezett szórófejjel látják el.

 


Nemes elegancia


 

 

 

 

Beépített változatban is forgalmazzák, de térbe állítva talán jobban érvényesül a kétszemélyes hidromasszázs kád. Szépségét éppen formájának egyszerűsége adja. Minden wellness funkcióval felszerelték, több erősségben pezsegteti és fújja az előre fel is melegíthető vizet.
Gőzfürdő


Ennek egészségügyi hatása különösen jó. A finn szaunák száraz levegője helyett inkább a törökfürdők nedves hőségét nyújtja, segítve ezzel a stresszoldást, az izomlazítást és a szervek vérellátását. Enyhíti a légzőszervi megbetegedések tüneteit, rugalmasabbá teszi a bőrt, a pórusok tágításával pedig serkenti a méregtelenítést.

– A zuhanyfülkékben egyenletesen oszlik el a választható hőmérsékletű gőz.
– A program hossza a vezérlőegységen szabályozható, a túlmelegedést biztonsági rendszer akadályozza meg.
– A gőztermeléssel összefüggő vízkőképződést és az ásványi sók bőrön, illetve a vízvezetéken való lerakódását gyantatöltet és regeneráló program akadályozza meg.


 

 

Szerencsés ötvözet:


Modern igényekhez fejlesztett, tipikus „kettő az egyben” megoldás a masszázskád és a masszázskabin házasítása. A számtalan fúvókával ellátott készülék mindkettejük előnyeivel rendelkezik, műanyag ülőkéje kényelmessé teszi a talpmasszázs funkció alkalmazásához.

 

Mindent a szemnek:


Ergonómikus vonalai, ultrahangos és pulzáló masszázsfunkciója is kívánatossá teszik a sarokkádat, amelynek mégis üveg oldalfala az igazi különlegessége. A látványt víz alatti világítás hangsúlyozza. Szimmetrikus alakján kívül nyakpárnái is jelzik, hogy két személye tervezték.
Egyéb lehetőségek


Bizonyos felső árkategóriás kabinok további érdekes szolgáltatásokat nyújtanak az elektronikus kézzuhany vezérléstől, vagy a talpmasszázstól a hideg-meleg víz váltakozásával kedvező élettani hatásokat kiváltó skótzuhanyig. Nem szokatlan a belső világítás, a csengő-, vagy riasztórendszerre köthető vészjelző gomb, a rádió, a telefon vagy a párataszító-vízlepergető, temperált üveg és a belső tükör. A kabinok és kádak egy- és kétszemélyes változatban, egymással kombinálva is választhatók. Kuriózumnak számítanak azonban a fényterápiát is alkalmazó kádmodellek. A terápia a színek élettani hatásán alapul: a vörös fény élénkítő, a narancs vitalizáló, a sárga nyugtató, a zöld pedig lazító hatású.


A korábbi, félreérthető szimbólumokkal telezsúfolt kezelőpaneleket a mobiltelefonok menüjéhez hasonló rendszer váltotta fel, az unalomig egyforma fehér akril helyett pedig újabban szívesen használnak krómozott fémet és mattüveget.

 


 

A sarok dísze:                  ==>                ==>


Sarokba tervezték az egy- és kétszemélyes változatban kapható multifunkciós gőzkabint. Gépészetét a tetejéhez hasonló, hátulról megvilágított mattüveg takarja. A legújabb irányzatnak megfelelően csak négy masszázsfejjel szerelték fel. Aromaterápiás adagolóval is rendelkezik, üvegfala temperált és vízlepergető, fém részei krómozottak.Ez mindent tud:


 

Az ultraibolya hullámokkal is működő hidroszonikus masszázskád a magas tudásszintet a szögletes forma nemes egyszerűségével egyesíti. Kezelőpanelje digitális, víz alatti világítás, rádió, fűtő- és tisztító berendezés is tartozik hozzá. Beépíthető, sarokba falhoz vagy akár térbe is állítható, oldalát fehér, cseresznye, vagy wenge színű panelek borítják.


 

 

Átlátható megoldás


Három méretben, hidromasszázs funkcióval és anélkül is választható a többfunkciós zuhanypanellel és üvegfalú fülkével összeépített, ergonómikus vonalú kád. Kezelése és tisztántartása egyszerű.

 

  

Társas kabin


Kettős ülőkével és tükörrel, a hideg-meleg vizet váltakoztató skótzuhany funkcióval is felszerelték a kádra épített, kétszemélyes masszázskabint. Teteje és jól záródó ajtaja – az öt fokozatban állítható – gőzfürdőhöz szükséges, zárt rendszert tesznek lehetővé, komfortját a belső világítás és a beépített rádió fokozza.

 

1. kép

1. kép: A hát és a fej kényelmesen puha alátámasztását adja a hidromasszázs fúvókát is körülölelő párnázat a kád két végén.


2. kép

2. kép: A térbe állított modellekhez illik a kézizuhanyt és a csaptelepeket is tartó, a vízvezetékhez csatlakoztatható, fényes króm állvány.3. kép

3. kép: A kád peremébe épített világítás kiemeli a fúvókákból kibocsátott vízsugár látványát.

4. kép

4. kép: A talpmasszírozó készüléket az ülőkével is ellátott zuhanykabin falába szerelik. A forgó jasszírozófejek hatását vízsugár növeli.

 


Cikk forrása