A feng shui 7 alapszabálya

sza Nők Lapja Cafe
A feng shui 7 alapszabálya


A boldog, kiegyensúlyozott emberek derűt sugároznak maguk körül, és nemcsak velük, de náluk lenni is kellemes. Teremts harmóniát magadban, hogy körülötted rend legyen, vagy tegyél rendet magad körül, és benned is megszűnik a káosz. A módszerek egyenértékűek, de lássuk be: az utóbbi könnyebb.Második szabály
   
Rakj rendet!

De ne csak a rend látványára törekedj, hanem minden kis eldugott zugban takaríts ki. Ürítsd ki a „lomtárakat", szekrényeket, kamrákat, félreeső sarkokat, és dobj ki mindent, ami felesleges. A használaton kívüli dolgok nemcsak a port, de az energiát is vonzzák – ne pocsékold el!


Harmadik szabály

Ismerkedj meg újra otthonoddal!
   

Egy kiadós nagytakarítás után szinte rá sem ismersz a lakásra: hatalmas helyek (és energiák!) szabadulnak fel, tárolóbútorok válnak üressé (feleslegessé?), szinte kínálják magukat egy kis változtatásra a helyiségek. Vedd elő az alaprajzot, és vizsgáld meg – mintha csak most költöznél be. Vegyél számba minden lehetőséget: miért ne költöztethetnél át egy-két szobát, választathatnál le helyiségeket vagy akár bonthatnál le néhány falat?

Felejtsd el a megszokottat és engedd el fantáziádat – anyagi lehetőségeid majd úgyis korlátot szabnak álmaidnak.


Negyedik szabály
Használd a bágua-iránytűt!
   

Ha már elővetted az alaprajzot, szerkeszd meg rá a bágua-iránytűt. Gondold át az egyes térrészekbe eső helyiségek funkcióját, és ahol szükséges, költöztesd vagy rendezd át a szobákat, illetve az eleve adott helyeken (fürdőszoba, konyha stb.) hangsúlyozd a térrész szerepét. Ne félj a szokatlan ötletektől – attól még kényelmes és praktikus marad a fürdő, ha – mondjuk a szerelem és házasság lakhelyének megfelelően – kiteszel a falra egy-két romantikus képet, vagy felkerülnek a piperepolcra kedvesedtől kapott kincseid.


Ötödik szabály

Színezd ki az életedet!

   
Mindenkit lehangolnak a szürke hétköznapok, unalmasnak találjuk a szürke embereket, a szürke feladatokat. Miért veszed hát körül magadat szürke, lehangoló színekkel: piszkosfehér tapétákkal, fakóbarna bútorokkal, seszínű ülőgarnitúrákkal?

A természet millió csodás árnyalattal vesz körül bennünket – miért ne varázsolnád el izgalmas, élettel teli színekkel te is otthonodat? Légy merész: a legegyszerűbb (és legolcsóbb) módja, hogy feltöltsd energiával környezetedet (és magadat), ha átfested a szobákat, lecseréled a fakó függönyöket, vagy legalább néhány színes díszpárnát teszel a díványra.


Hatodik szabály

Kövesd a természetet!

   
Ha figyelemmel kísérted sorozatunkat, vagy foglalkoztál már távol-keleti filozófiákkal, tapasztalhattad, hogy a keleti ember mindig a természetet fürkészi: az abban rejlő törvényszerűségeket, szimbólumokat használja útmutatóként.

Bágua-iránytűnk is a klasszikus iránytű szabályait követi: figyelembe veszi az égtájak elhelyezkedését, követi a fény irányát és intenzitását. A tradícionális iránytű-iskola alapelve szerint: ahhoz, hogy az egyes térrészek megfelelően funkcionáljanak, a „képzeletbeli" északtól (azaz a bejárattól) kiindulva nekünk is követnünk kell a fény mozgását. Próbáld lakásod eredeti tájolását a „képzeletbelihez" közelíteni: ahol kell, ott árnyékolj vagy növeld a fényt. A színek kiválasztása a szivárvány színeit követi. Ideális esetben a cikkelybe eső szín a térrész alaptónusa, amit természetesen egyéb, neked tetsző színekkel kiegészíthetsz.


Végül az utolsó, a hetedik szabály

És mégis forog a Föld…!

   
Annak ellenére, hogy eddig a Nap mozgását kellett követned, ne felejtsd el, hogy valójában mi mozgunk, a világegyetemben minden egy középpont körül kering, egy pont vonzza vagy abból sugároz ki. Otthonodnak is van egy középpontja, ami kisugároz, s körülötte az energiák mozognak. Ezt a pontot keresd meg, és ügyelj arra, hogy itt mindig megfelelő tárgyak és rend legyen.

Azt se felejtsd el, hogy az iránytű által befoglalt kör nem ér véget a falaknál – minden kívül eső rész még otthonod „lelkéhez" tartozik. Amennyire csak lehet, tartsd ezt a területet is rendben – akár a kertbe, a teraszra, a garázsba vagy egy lakótelepi folyosóra esik!


Cikk forrásaSzólj hozzá!
  Névtelen hozzászólás
Nicknév:
Jelszó:
  Emlékezz rám ezen a számítógépen

Cikk címe:
Küldj el minden hozzászólásomra írt választ emailben
Küldj el minden erre a cikkre érkező új hozzászólást emailben