Boje proljeća u vašem domu

Beautymag.net
Boje proljeća u vašem domu


Proljeće donosi bogatstvo boja u eksterijer, ali i interijer. Sve boje spektra smiješe nam se sa namještaja, prozračnih zavjesa, veselih dekora te posteljine na koju su preslikane cijele fotografije prirodnih krajolika.
Bruno Hal, IC Solidum

Cvjetni motivi caruju u domovima i svojim jarkim koloritetom kao da se suprotstavljaju hirovitosti vremenskih neprilika. Proljeće simbolizira buđenje iz zimskog sna, stoga toplina boja dominira nad hladnoćom sivih tonaliteta. Jedan od glavnih razloga za to je i sve veći broj sunčanih dana, jer, ne izgleda li trava zelenija, cvijeće šarenije, a more raskošnije dok su okupani sunčevim zrakama?

Galleria Interijeri, IC Solidum

U kontekstu proljetnih dekoracija trebamo obratiti pozornost prije svega na šarolikost boja kojom nas priroda dariva u vrijeme svog buđenja iz zimskog sna. Žuta, zelena, plava, crvena, ljubičasta... kao i mnoge druge boje, sve su dio slikarskog platna Majke prirode.

Namori & Allmilmoe, IC Solidum

Kako bi stambeni prostor bio u skladu s prirodom, potrebno je u interijer unijeti svu radost njenih boja. Veseli koloriteti mogu se naći bilo gdje – u dnevnoj i spavaćoj sobi, kuhinji, blagovaonici, kupaonici. Govorimo li o dječjim sobama – maštovitost boja je tu 'na domaćem terenu'.

Minago, IC Solidum

Žuta i zelena, uz dodatak cvjetnih dezena na tkaninama i namještaju, interijer pretvaraju u veselu proljetnu livadu. Ovaj osvježavajući toplo-hladni susret boja čini 'zlatnu sredinu', stoga je prikladan za uređenje svake prostorije. Energija crvene boje zagrijati će svaki prostor, dok će nekoliko različitih nijansi ružičaste unijeti umjetničku notu.

Casa, Alto Trade, IC Solidum

Kombiniramo li plavu sa narančastom, u interijer donosimo osvježavajući koktel boja koje se međusobno nadopunjuju. Ljubičasta je boja kreativnosti i optimizma, stoga je preporučljivo svakako je uključiti u dekorativnu shemu.

Casa, Dekori MV, IC Solidum

Ova filozofija prenosi se i na dekoriranje stola za blagovanje. Stolnjaci, nadstolnjaci, posuđe, ukrasi – kao da se takmiče u svom estetskom doprinosu. Stavite li na stol i dosta svježeg cvijeća – proljetna čarolija bit će potpuna. Složite jednobojne ili raznobojne cvjetne aranžmane koji će krasiti središnji dio stola za blagovanje.

Ivano Art Design, IC Solidum

Želite li razigrane dezene staviti i na zid – u tome će vam pomoći zidne tapete koje proteklih godina proživljavaju renesansu popularnosti. Naročito će zanimljivo izgledati uskladite li dezene na zavjesama, tapecirungu i zidovima. Osim zidnih tapeta, tu su i naljepnice za zid. Dakle, slobodno možemo reći da zidovi u modernim interijerima postaju prava umjetnička djela, te donose svu čaroliju iluzionizma.

Perfecta, IC Solidum

Kako bi osim vizije prirodnih ljepota u interijer unijeli i njene mirise – tu su eterična ulja, mirisne svijeće i sprejevi, pa čak i aromatični kamenčići.

Perfecta, IC Solidum

Više o proljetnom dizajnu interijera pročitajte u besplatnom časopisu Moj životni stil kojeg možete pronaći u Interijer centru Solidum, kao i na web adresi www.solidum.hr. Saznajte sve novosti iz svijeta interijera, informirajte se o proizvodima Solidumovih trgovina i opremite svoj dom – sa stilom!

Meblo Trade, TJ Elegans


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak