Biljke & dvoriste

Jesenji saveti za vašu baštu

Oktobar je idealno doba da pokupite jesenje plodove i pripremite svoju baštu za predstojeću zimu, pa vam danas otkrivamo nekoliko saveta koji će vam pomoći da budete što uspešniji u jesenjoj transformaciji.

35 Prelepih staza sa lepo uredjeno dvorište

Iako se putevi i staze prave uglavnom iz praktičnog razloga kako najlakše i najbrže doći od tačke A do tačke B, mi ćemo vam u ovom postu pokazati kako staze mogu biti više nego praktične. Uz malo planiranja i trud, oni mogu potpuno preokrenuti est...


Pretvorite stari bicikl u ukrasnu žardinjeru

Starom biciklu možete dati novi sjaj i namenu jednostavnim čišćenjem i bojenjem. Bicikl ne mora da bude dobro očuvan, čak ne mora imati ni točkove. Osvežite ga, pričvrstite za zemlju u bašti i koristite ga kao vintage žardinjeru u koju ćete posadi...

Kako da napravite kreativnu vertikalnu baštu

Popularnost vertilanih bašta počela je da raste od pre nekoliko godina, a već danas su u svetu hortikulture postale prava moda, što ne čudi ako se zna da ove bašte možete imati praktično u svakoj prostoriji, od hodnika i kuhinje, do kupatila i spa...


Oblutci i rizla: Nezaobilazni materijali za uređenje dvorišta

Projekat dvorišta koje je izveo studo Creative&Sons su divan primer kako se mogu zanimljivo upotrebiti oblutci i rizla u eksterijeru.

Spavaća soba i sobno bilje

To je poslednje mesto u našem domu gde ćemo staviti biljku. Pravilo je da se biljke mogu poboljšati izgled dnevne sobe, kuhinje, predsoblja, dok se kod spavaće sobe mišljenja razilaze.


Ideje sa dodirom prirode

Priroda je večita i neiscrpna inspiracija...

Ideje za uredjenje vrta

mis-elixir.blogspot.com
Ideje za uredjenje vrta


Napunite kuću cvećem: Ideje za najlepše bukete

Septembarsko cveće možda ne miriše zanosno, ali zato u vazi izgleda kao milion dolara.

Razmnožavanje ruža

zena.blic.rs
Razmnožavanje ruža

Da proleće dočekate u bašti punoj novih izdanaka ruža, savetujemo da orezivanje počnete što pre. Za reznice se biraju dobro razvijeni izbojci srednje debljine i dužine od 15 do 20 santimetara.


Slamnati krevet iz snova

magazin.net.hr
Slamnati krevet iz snova

Kipar Nikola Faller i njegova međunarodna ekipa umjetnika i ove godine organiziraju koloniju i festival 'Slama'. U nizu skulptura zasigurno ćete uočiti i slamnati krevet. Njega i druge slamnate instalacije možete pogledati u parku pokraj osječke T...


Rame uz rame sa bastom!

Savrseno neobican i veoma efektan nacin uredjivanja enterijera i eksterijera. Svez i inovativan pristup dizajnu, vidjen kroz zidove oblozene najrazlicitijim biljnim vrstama. Pricamo o vertikalnim bastama!

Tende

enterijer.rs
Tende

Tende na najlakši, a ujedno i na najjednostavniji način pružaju efikasnu zaštitu od sunca i UV zračenja.


Dekoracija za bazene koju sami možete postaviti

Ukoliko imate svoj bazen i želite da ga učinite potpuno atraktivnim i unikatnim, idealan način da to postignete je da ga dekorišete fenomenalnim sKine nalepnicama.

Fantastična kolekcija Fiore inspirisana azijskim vrtovima

Kolekcija namešaja Fiore za bašte i vrtove, švajcarske kompanije B-alance, inspirisana je Jin-Jangom i azijskim cvetnim vrtovima i predstavlja savršenu kombinaciju istoka i zapada.


Neverovatni svetleći putići u vašem dvorištu

Kladimo se da nikada niste videli ovakvo osvetljenje bašte. Ukoliko ugradite ovu krajnje inovativnu rasvetu koja nam dolazi iz kompanije Serralunga, sve komšije će vam definitivno zavideti.

Zasadite magnoliju – lepa, ukrasna i lekovita

Biljka prekrasnih cvetova i aromatičnog mirisa ima lekovita svojstva, tako da ne treba da imate dilemu koje drvo treba da zasadite u vašem vrtu.


Perene bezbroj lepih vrsta

Perene su višegodišnje zeljaste biljke koje bogatstvom boja, oblika i veličinom krase bašte cele godine, a pritom nisu zahtevne za gajenje. Njihova lepota i raskoš najbolje dolaze do izražaja u brižljivo raspoređenim cvetnim lejama, bordurama, kam...

Vaše cveće u novom ruhu

Posuda u kojoj držite biljku je podjednako važna kao i redovno zalivanje ili dovoljno svetlosti. Zašto onda ne biste ovog proleća obukli svoje saksije u novo ruho?1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »