Curtains & Drapery

8 vodećih trendova za uređenje prozora

Dekoracija prozora se može pretvoriti u dizajnerski izazov ili veliku investiciju, ali jedno je izvjesno ...

Rolo zavese

enterijer.rs
Rolo zavese

Jedan od poslednjih dekorativnih elemenata koji se postavlja u enterijer jesu zavese. One dolaze kao šlag na tortu i daju konačni izgled prostoru. U zavisnosti od veličine prozorskog otvora i prostorije kao i orjentisanosti prema stranama sveta bi...


Paketo, plise, rolo zavese

Pored klasičnih zavesa sve su zastupljeniji moderni sistemi koji se biraju u zavisnosti od namene prostorije, ukusa i potreba ukućana

Kako da prozori zablistaju

Svi se sećamo zavesa koje su bile “aktuelne” pre desetak godina. Bele, kao čipkane, od ljute sintetike… Ili pak rolo zavese, zelene ili narandžaste. Treba li uopšte pominjati trakaste kancelarijske zavese i garnišne o koje su se zavese kačile? Kra...


Osvježite dom novim zavjesama

Kontroliraju količinu svjetla koja prodire u prostoriju, u velikoj mjeri pridonose stilu, ali prvenstveno nam osiguravaju privatnost. Izbor je velik, od finih i prirodnih materijala do umjetnih i jeftinijih.

Zavese - ukras svakog prostora

Trendovi zastarevaju i ponovo se vraćaju, a to ne vredi samo za modu. Jednake promene se događaju i u svetu zavesa i dekora.


Zavese baš po meri vašeg doma

Nekada je dovoljno da samo promenite zavese, pa da kuća blesne novim sjajem. Dajemo vam nekoliko saveta za pravilan izbor zavesa koje će vam ulepšati dom.

Zavese baš po meri vašeg doma

Nekada je dovoljno da samo promenite zavese, pa da kuća blesne novim sjajem. Dajemo vam nekoliko saveta za pravilan izbor zavesa koje će vam ulepšati dom.


Inspiracija: zavjese

urbano.bloger.hr
Inspiracija: zavjese

Pronaći zavjese koje se savršeno uklapaju u prostor koji uređujete zna biti vrlo teško. One mogu podići prostor ili potpuno uništiti sav trud koji ste uložili u uređenje neke prostorije. Zato treba biti pažljiv pri odabiru. Evo nekoliko ideja.

Ideja za zavese

Ekstravaganca
Ideja za zavese

Zavese su odličan dekorativni element i daju značajnu razliku u izgledu sobe, dajući boju i stil vašem prostoru. Ako ste možda vešti u šivenju, vrlo lako možete napraviti zavesu uz vrlo malo priprema.


Zavjese i zastori – ram kroz koji gledate svijet

Sa hladnijim vremenom i jeseni, dolazi i potreba za ugodnijim i toplijim materijalima, a kad je već stavljate na sebe, zašto njima ne biste ukrasili i vaše prozore? Ovo može biti finalni začin kojim ćete uljepšati prostorije u kojima boravite!

Zanimljivim zavesama uveselite vaš dom

Želite li da jednostavno ali efektno osvežite enterijer vašeg doma, poigrajte se bojama i mate


I prozori žele biti cool

S kukicama ili omčicama, trakaste, čipkaste, prozračne ili teške, ne možete ih izbjeći jer je izbor boja i uzoraka velik. Odaberite one prave i ovoga ljeta ušminkajte svoje prozore i vrata novim zavjesama.

Unikatna zavjesa od starih žaluzina

Tijekom velikog pospremanja, naišli ste na potrgane plastične ili željezne žaluzine? Ne bacajte ih u smeće nego ih pretvorite u unikatnu zavjesu za dnevni boravak.


Zavjesama naglasite i osvježite prostor

Novi trendovi u uređenju prostora, kada su zavjese u pitanju, diktiraju čiste i jednostavne linije, izvedene u prirodnim materijalima, ali i retro look, pa su motivi cvijeća i apstraktnih biljnih ornamenata ponovno in

Moderni zastori

Covermagazin
Moderni zastori

Hunter Douglas jedna je od poznatijih dizajnerskih kuća kada su zastori u pitanju. Uz pomoć njihovih zastora lako ćete običan prozor pretvoriti u vrlo sofisticiran, postižući atmosferu i privatnost koju želite.


Zavjese raskošnije nego ikad

Mogu biti kratke, duge, teške ili lake kao perce. Idealno pristaju svim prostorijama u stanu, a dolaze u najrazličitijim bojama i uzorcima. One su zavjese, odjeća za prozore

Plise zavese

Nekoliko predloga kako prilagoditi zavese vasem prostoru...


Zavese i draperije

Casaenterijeri.rs
Zavese i draperije

Toplina enterijera postize se pazljivo odabranim zavesama i draperijama. Boja i dezeni ovih tkanina treba da budu usaglaseni sa stilom uredjenja enterijera.

Zavese

Sredidom.com
Zavese

Sa zavesama nećete imati problema i nikada nećete mnogo pogrešiti ukoliko se budete pridržavali uputstava. Postoje samo 2 pravilne dužine zavesa: Do poda ili do prozorske daske. Malo je verovatno da bi bilo koje drugo rešenje dobro izgledalo.