Osvetljenje (Lighting)

Kontrolor rasvete u buducnosti

Dali mozete da zamislite prekidac kojim podesavate atmosferu u stanu, svetlom. Goldee Light Controller je pametan prekidac. On ima nekoliko opcija a na vama je samo da odaberete pravu: jesen u parku, inspiracija, LED, dobrodosli kuci!

Savršeno svetlo za čitanje

Ukoliko volite da čitate, centralno plafonsko svetlo u dnevnom boravku i spavaćoj sobi nije dovoljno da biste uživali u knjizi ili novinama. Ma koliko bilo intenzivno, vašim očima to neće prijati. Zato su lampe savršeno rešenje - sačuvaće vam zdra...


Uz svetlo promenite ambijent

Rasveta je način da istaknete "atribute" svog doma, ali i unesete određene izmene.

Moderne hrastove lampe

Australijski dizajner Ross Gardam kreirao je kolekciju visećih lampi od hrastovog drveta. Jednostavne i sa vidljivom prirodnom strukturom drveta, svrstavaju u se moderan stil, sa blagim naginjanjem ka retro dizajnu.


Novosti na polju osvetljenja (I deo)

Osvetljenje je jako bitan faktor u opremanju enterijera, i stoga se mnogi dizajneri opredeljuju da večito istražuju nove mogućnosti i da nam donose nove ideje.

Balon lampa

enterijer.ba
Balon lampa

Jednako privlačna i za odrasle i za djecu – balon lampa je neobičan izum španske kompanije Estiluz. Ona nije samo zabavni trik, već stvarni proizvod dekorativne rasvjete.


Zaboravite lustere, ugradite rasvetu

Dekorativna ugradna rasveta za kuću zbacila je s trona ve' dugo neprikosnovene lustere. Ugradne svetiljke danas se prave u raznim bojama i imaju regulatore za podešavanje jačine svetla.

Moderna rasvjeta kao s drugog planeta

Moderna dizajnerska rasvjeta kao da je stigla s drugog planeta, a ipak se sjajno uklapa u prirodni okoliš. Na svjetlosti možete udobno sjediti, zasaditi je u vrt ili je ponijeti sa sobom u praktičnoj 'kantici.


Kako osvetliti unutrašnje prostorije

Tamo gde ste mislili da svetlost ne može! Savršeno rešenje za hodnike, male sobe i druge tamne prostorije.

Podna lampa

enterijer.rs
Podna lampa

Podne lampe su poslednjih godina nezaobilazni deo u dekoraciji prostora, posebno u dnevnom boravku.


Dekorisati velikim lampama

Jednostavna, a opet vrlo atraktivna velika „industrijska“ lampa, inspirativan je komad namještaja u bilo kojem enterijeru. U vedrim bojama ili klasična metalnosiva, njena svjetlost ambijentu daje poseban šarm i podiže atmosferu.

Top 5 lustera za dnevni boravak

Kao i u izboru svih detalja za dom, i u izboru lampe ili lustera potrebno je prvo razmotriti sopstveni ukus, a potom razmisliti o željenom stilu doma.


Dekorišite svijećama

Svijeće u prostor unose energiju vatre, što potiče strast te pomaže u privlačenju pažnje. Upaljene svijeće unijet će dašak romantike u vaš dom, a na visokim svijećnjacima djelovat će vrlo elegantno.

Artemide - LED NET

namestaj.rs
Artemide - LED NET

Dizajn: Michele De Lucchi, Alberto Nason


Rasveta ulepšava enterijer

enterijerstana.com
Rasveta ulepšava enterijer

Rasveta ima više značenja u modernoj arhitekturi – osim osvetljavanja, uloga joj je i dekoracija prostora svetlosnim efektima i dizajnom rasvjetnih tela te mogućnost praktičnog rukovanja i održavanja.

Dekorativna rasveta u enterijeru

Moderne podne lampe nalikuju umetničkim delima koja preuzimaju glavnu ulogu u dnevnom boravku. Inovativni sistemi omogućavaju podešavanje ugla i jačine svetlosti


Lampe su sjajan dekor i najbolje osvetljenje za vaš dom

Ako volite da čitate knjige ili prelistavate omiljene časopise u dnevnom boravku ili u spavaćoj sobi zavaljeni u udobnom krevetu, centralno plafonsko svetlo, ma koliko bilo intenzivno, nije dobro za čitanje i neće prijati vašim očima. Zato je najb...

Elementi osvetljenja kao proizvod reciklaže

Lampe, lusteri i generalno svi elementi osvetljenja, su komad nameštaja koji pruža dizajneru veoma široko “polje delovanja”. Mogu se praviti od različitih materijala, na različite načine. Jedan od ovih načina je i – reciklaža!


Umetnost koja oplemenjuje domove i ostavlja bez daha

Kreativni i stvaralački svet Suzane Gigić je svet u kome vlada raznolikost i raznovrsnost. I to ne samo tehnika i materijala , već je to i raznolikost ideja proizašla iz traganja za temom. U tom traganju ona sebe i svoj unutrašnji svet prenosi...

Podne svjetiljke kao vladarice prostora

Podne svjetiljke su fleksibilne, svestrane, mogu se lako premjestiti na različita mjesta u kući – udovoljavaju našim potrebama. Za razliku od rasvjete ugrađene u strop ili zid, podne svjetiljke lako se prilagođavaju različitom rasporedu namještaja...1 | 2 | 3 | 4 | older »